Eğitim
Giriş Tarihi : 25-01-2014 13:41   Güncelleme : 25-01-2014 13:41

DÜNDAR, KARNE DAĞITTI

Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız ve Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, 28 bin öğrencinin karne aldığı İlçede Helvacalı İlköğretim Okulu’nda karne dağıttılar. Samsun’un Çarşamba İlçesi’nde 28 bin öğrenci karne aldı. Kaymakamı Caner Yıldız, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Tevik Akın, ilçe milli eğitim müdürü Talat Aktaş, şübe müdürleri Mehmet Atar ve Muzaffer Baş’ın katıldığı karne merasimi Helvacalı ilkokulu ve orta Okulu’nda yapıldı.

DÜNDAR, KARNE DAĞITTI
BAŞKAN DÜNDAR, “ZEKİ VE KABİLİYETLİ İNSALAR OLUN”

Törende konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Ülkemizin en büyük zenginliği çocuklarımız, gençlerimizdir.” dedi. Bu heyecanınızı bu sevincinizi bizde paylaşmak için kaymakamımızla ve idareci arkadaşlarımızla buraya geldik. Çarşamba’da 28 binden fazla çocuğumuz karne alıyorlar. Türkiye’ de 15 - 16 milyona yaklaşan ilk okul ve orta okul çağındaki çocuklarımız bizim en büyük zenginliğimizdir. Okullaşmada, fiziki mekanların yapılmasında ve eğitim kalitesinin yükseltilmesinde bütün Türkiye’de olduğu gibi Çarşamba’da da geride bıraktığımız 12 yıl içerisinde çok büyük gelişmeler oldu. Bunu yaşları şu an küçük olduğu için çocuklarımız hatırlayama bilirler. Fakat bunu bizim unutmamamız lazım.” diye konuştu.
 
DÜNDAR, “CUMHURİYET OKULUNUN YAPIMINA BAŞLIYORUZ”

Çarşamba’da günün şartlarına uygun olmayan okul kalmayacak diye konuşan Başkan Dündar, “Taşımalı eğitimden ve yeni yapılan okullardan bahsediyoruz.  İlçemizde günün şartlarından geride olan tek okul olan Cumhuriyet okulumuzun yapım çalışmalarına başladık. İnşallah Çarşamba’da okulların yapım çalışmaları devam edecek.  Eğitimin kalitesiyle ilgili çalışmalar artarak devam edecek. Karne tatili vesilesiyle öğrencilerimize belediye başkanları olarak ve büyükleri olarak söylemek istediğim husus özellikle şu; ne kadar zeki ve kabiliyetli olursak olalım ki biz Çarşambalılar ve Türkler olarak hep öyleyiz, kabiliyetli zeki yaratılmış insanlarız. Ama bir disiplin içerisinde çalışmak çok önemli. Bunun için zamanınızı iyi değerlendirin, Disiplinli olarak çalıştığınızda derslerinizde, dersleriniz anlatılırken okul içerisinde öğretmenlerinizi iyi dinlediğinizde ve disiplinli olarak da belli bir program ve zaman ayırarak evinizde de derslerinize çalıştığınızda başarı gelecektir. Okulda başarılı olmanın iyi not almanın ilerdeki devam edeceğiniz okulların ve üniversite tahsili bakımından önemi büyük. Onun için müdürlerimizin de az önce ifade ettikleri gibi okumak tatili çok iyi değerlendirmek vakti çok iyi değerlendirmeyi sizlere bu karne tatili öncesinde ve bu tören vesilesi ile tekrar hatırlatmak istiyorum. Şeklinde konuştu.
Öğrencilere karne dağıtan Kaymakam Caner Yıldız,

“Karnenizi alıp gideceksiniz ama birer evvelde değerli konuşmacıların da dediği gibi karne tek başına bir gösterge değil. Yani sizin çok zeki ve çalışkan olduğunuzu da göstermez. Onun için o anda o dönemde düşük not almış olabilirsiniz ama bunu her zaman ve her dönemde yükseltme şansınız var.”dedi.
 
Tören sununda dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi. 
adminadmin