Dünya
Giriş Tarihi : 08-01-2020 13:19   Güncelleme : 08-01-2020 13:19

Dünyadaki Doğal Afetlere Karşı Duyarsız Kalmamalıyız

Avustralya’da devam eden orman yangınlarını tüm dünya endişe ile takip ediyor. Samsun Psikoloji Kliniği’nden Uzman Klinik Psikolog Enise Öziç, doğal afetler karşısında herkesin duyarlı davranması gerektiğini söyledi, çocukların da bu şekilde yetiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Dünyadaki Doğal Afetlere Karşı Duyarsız Kalmamalıyız

Psikolog Öziç, “Tüm dünya Avustralya yangınından etkilendi. Yangında zarar gören canlıların görüntüleri eminim çoğumuzun içini acıttı. Bu tip doğa felaketlerine duyarlı olmak, çocuklarımızı da duyarlı yetiştirmek topluma faydalı insanlar yetiştirmenin temelidir” dedi.

GÜÇ BİRLİĞİ SAĞLANMALI

Yangın gibi doğal felaketlerin insan ve hayvanların yaşamında ağır travmatik etkiler oluşturduğunu söyleyen Uzman Klinik Psikolog Enise Öziç sözlerini şöyle sürüdü: “Bu etkilerin silinmesi uzun zaman alabilmektedir. Bu gibi dönemlerde maddi ve manevi olarak güç birliği sağlanması acının daha kolay atlatılmasına yardımcı olabilmektedir. Hepimizin sosyal sorumlulukları vardır, yaşam bir diğerinin yaşamına dokunduğunda anlam kazanabilmektedir. Psikolojik sağlık, doğayı da içerdiğinde daha çok mümkündür. Yapılan çalışmaların doğal yaşam alanlarının insan psikolojisine pozitif etki yarattığını kanıtlamaktadır. Dolayısıyla kendimizi doğanın bir parçası olarak düşünerek var olan doğal yaşam kaynaklarına karşı gerekli sorumluluklarımızı gerçekleştirmeliyiz, çocuklarımızı bu sorumlulukların bilincinde olacak şekilde yetiştirmeliyiz. Doğaya iyi bakmanın kendimize iyi bakmak demek olduğunu unutmamalıyız.”

Recep YAZGANRecep YAZGAN