Samsun Haber
Giriş Tarihi : 24-11-2021 12:19   Güncelleme : 24-11-2021 12:19

Eğitim Bir Sen 2 Nolu Şube Başkanı Tevfik Demir: Adanmışlık mesleği öğretmenler günümüz kutlu olsun!

Eğitim Bir Sen 2 Nolu Şube Başkanı Tevfik Demir, 24 Kasım Öğretmenler günü vesilesiyle bir mesaj yayınlayarak bütün öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutladı.

Eğitim Bir Sen 2 Nolu Şube Başkanı Tevfik Demir: Adanmışlık mesleği öğretmenler günümüz kutlu olsun!

 

Demir mesajında şunları kaydetti;

İçinde bulunduğumuz bilgi çağı itibariyle eğitime büyük önem verilmektedir. Bir milletin ruhunu oluşturan eğitimdir. Eğitimin en önemli unsuru ise öğretmendir. Bir ülkenin kalkınmasında, nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde, bireylerin hayata hazırlanmasında, milletin sahip olduğu köklü medeniyetin ve değerlerin genç kuşaklara aktarılmasında öğretmenler başat rol oynamaktadır.

Bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum inancıyla yetişen nesiller olarak öğretmenlik en kutsal meslek olarak kabul edilmektedir.

Öğretmen derin bilgi birikimiyle toplumun her kesimine kucaklayıcı bir tavırla doğruluk ve dürüstlüğü ilke edinerek tarih bilinciyle gelecek nesilleri yetiştiren idealist insandır.

Nurettin Topçu’nun da ifade ettiği gibi öğretmen, milletimizi millet yapan manevi değerlerin, özümüzü tarif eden inancımızın faziletli bir temsilcisidir.

BİLGİYİ AKTARAN DEĞİL İNSANIN RUHUNU ŞEKİLLENDİREN SANATKAR

Bilgi ve değerlerle donatılmış, yetiştireceği nesilleri hem beşerî hem de manevi yönüyle bir bütün içinde ele alıp yoğuran öğretmen, toplumda oynadığı rol model ile sadece bilgiyi aktaran değil, insanın ruhunu şekillendiren sanatkardır.

Her insanın bir öğretmenin elinden geçtiği düşünülürse tüm nesiller, öğretmenlerin omuzlarında yükselmektedir ve yükselmeye de devam edecektir.

Ruha hitap eden ve adanmışlık mesleği olan öğretmenler gününüz kutlu olsun.

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN