Samsun Haber
Giriş Tarihi : 27-12-2018 16:13   Güncelleme : 27-12-2018 16:13

Eğitim Bir Sen Samsun 2 Nolu Şube Başkanı Tevfik Yılmaz Demir: Akif’in şiirleri onun destansı mücadelesinin izleridir!

Eğitim Bir Sen Samsun 2 Nolu Şube Başkanı Tevfik Yılmaz Demir: Akif’in şiirleri onun destansı mücadelesinin izleridir!

Eğitim Bir Sen Samsun 2 Nolu Şube Başkanı Tevfik Yılmaz Demir, İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy’un vefat yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Eğitim Bir Sen Samsun 2 Nolu Şube Başkanı Tevfik Yılmaz Demir, Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 82. Yıldönümü vesilesiyle yayınladığı mesajında, “Tüm ömrünü bu millete adamış, bu milletin bağımsız ve hür yaşaması için tüm bedelleri ödemiş İstiklal Marşımızın da şairi Mehmet Akif Ersoy'un son zamanlarında yaşadığı baskı ve zulüm ise bu ülkenin yaşadığı kara bir leke olarak anılacaktır” dedi.

“Çanakkale Destanı'nın şairi, işgal altındaki Anadolu insanını moral vermek için yaptığı konuşma ve vaazlar, yazdığı şiirlerin hepsi onun destansı mücadelesinin izleridir.” Diye Demir şöyle devam etti

“Ancak bu büyük şair ve Hak aşığı Akif'e Cumhuriyet sonrası yaşatılanlar, Mısır'a zorunlu göç etmesi ve isminin kara listeye alınmasını da unutmamak gerekir.

Hastalığının artması üzerine kendi topraklarında ölmek arzusuyla döndüğü vatanında yaşadığı baskı ve ölüm döşeğinde bile takip edilmesi, dostlarının ziyaretine bile izin verilmemesi ya da fişlenmesi yine tarihimize kara bir leke olarak yerini koruyacaktır.

Özellikle de vesikalardan da görüleceği üzere bugün bu milletin şaheseri başucu kitabı olan Safahat'ın o günlerde irticai yayın olarak toplatılması, cenazesine gelmek isteyen öğrencilerin engellenmesini izah edecek hiç bir şey yoktur.

O büyük millet şairini bugün ölüm yıldönümünde tekrar anarken Yüce Allah'tan kendisine rahmet diliyoruz.

Mekânı Cennet olsun, Ona o zulmü reva görenlerin de ateşi bol olsun.

adminadmin