Samsun Haber
Giriş Tarihi : 21-11-2017 11:58   Güncelleme : 21-11-2017 11:58

Ekonomisi Güçlenen Ülke Özgürleşir

Kudüs Yüksek İslami Heyeti Başkanı Şeyh İkrime Sabri ve beraberindeki heyet, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Samsun Başkanı Haluk Tan’ı ve üyeleri ziyarette bulundular.

Ekonomisi Güçlenen Ülke Özgürleşir

 Ziyarette Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Yüksek İslam Komisyonu Başkanı D. Hasan Dweik Al Kuds, Üniversite Rektor Yardımcısı Subhi Siyam Abna’a AL Kuds, Futbol Kulübü Başkan Yardımcısı Naser Al Tutunji, Kudüs Bloku’nun İcra Direktörü Taher Al Dissi de bulunuyordu.

MÜSİAD Samsun üyeleri misafirlerle tanıştılar ve birbirlerine işlerinden bahsettiler.

Yüksek İslam Komisyonu Başkanı Sheikh Akrama Sabri,“15 Temmuz tarihinde İsrail’in Mescid-i Aksa'ya da operasyonu oldu. Tutuklamalar oldu. Filistin halkı bu işgale karşı direnç ve birlik içerisinde oldu ve olacaktır da.  Bu dava için elimizden geleni yapacağız. Son dönemlerde El Fetih ile Hamas arasında sulh açısından yakınlaşma söz konusu. Siyonistler Filistin sorununun çözülmemesi için ellerinden geleni yapacaklar bunu biliyoruz. 15 Temmuz’da Türkiye için Kudüs’te dualar ederek nöbet tuttuk. 2. Dünya savaşının sonunda bölgedeki Yahudilerin Kudüs’e yerleştirilmesi konusunda Sultan Abdülhamit Han engel olmuştur. Müslüman kardeşlerimiz Filistinliler topraklarını Yahudilere sattı sanıyorlar, Filistinliler topraklarını Yahudilere satmadı. Bu bilinçli olarak aleyhimize yapılan propagandadır. Filistinliler topraklarını sattılar diyerek bizleri itibarsızlaştırmaya çalıştılar. Bilinmesini isteriz ki, Filistinliler geçmişten günümüze kadar ellerindeki topraklarını tutmak için mücadele etmektedirler’’ dedi.

Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren MÜSİAD Samsun Başkanı Haluk Tan misafirlere nezaketleri için teşekkürlerini iletti. Tan; ‘ Bizler Türkiye olarak Müslüman kardeşlerimizin yanında olmaya gayret ediyoruz. Filistin’ de kardeşimizdir ve her zaman yanınızdayız. Yaşadığınız sıkıntılı süreçten bir an önce kurtulmanız için dua ediyoruz. Ayrıca Filistin’de ekonominin güçlü olması tüm Dünya’ ülkelerinde de olacağı gibi ülkeyi güçlendirir. Güçlenen ülkelerin özgürleşmesi hızlanır. Filistin’ in kurtulması için ülkenin, ekonomik anlamda büyüme sağlaması gerekmektedir.” dedi.

adminadmin