Samsun Haber
Giriş Tarihi : 21-08-2019 09:59   Güncelleme : 21-08-2019 09:59

Embiya Sancak’tan Samsun Valiliği ve Samsun Büyükşehir Belediyesine sitem dolu paylaşım: Kuş Cenneti’ne girişimi yasakladılar!

Embiya Sancak’tan Samsun Valiliği ve Samsun Büyükşehir Belediyesine sitem dolu paylaşım: Kuş Cenneti’ne girişimi yasakladılar!

Yüksek Mimar ve Şehir Plancısı Embiya Sancak, Samsun Valiliği ve Samsun Büyükşehir Belediyesine, Samsun Kuş Cenneti sahasına girişinin yasaklanması dolayısıyla sosyal medya üzerinden sitem yüklü bir paylaşım yaptı.

İşte o paylaşım:

Yasaklayan Valilik ve Belediye;

Ben bu alanda 1981 yılından 2017 yılına kadar fotoğraf çektim, Nihayet Valilik ve Belediyenin kararı ile 2017 yılında sahaya girişim yasaklandı...

Diyeceksiniz ki suçun nedir. Suçum şöyle olabilir: Bu alanda iki türü Türkiye kaydı olan kuş fotoğrafı çekmiş olmam. Bu alana beton ve asfalt yol yapmayın, otoparklar yapmayın, oturak yerleri yapmayın, çünkü bunları yaparsanız, üstelik bilbordlarla insanları buraya davet ederek teşvik ederseniz. Bu alanın doğallığını koruyamazsınız.. Yılanların kirpilerin ezilmiş fotoğraflarını da yayınlamıştım Ama dinletemedik. Bu sahayı şehir parkı gibi görmeye başladılar..

YAHU DEDİM BURASI DOĞAL ALAN OLARAK KALACAKSA BU YAPTIKLARINIZ YANLIŞTIR.

Sonunda maşallahları var bir çare buldular. Araçla giriş yasak. Gelenler belediye otobüsüne binecek gidecek-dönecek. Bir kere ve ilk kez için sahaya hasbelkader gelmiş olan insanlar bu deneyi yapar.. Şimdi gelelim kuş fotoğrafçılarına.

BU SAHAYI ÜLKEMİZE VE DÜNYAYA TANITANLAR BU İNSANLARI AŞAĞILAYAN BİR UYGULAMA:

 OTOBÜSE BİN GİT VE GERİ DÖN

Yani nasıl yani. Kuş fotoğrafı nasıl çekilecek.. Yönetenlerin ekiplerinde hem de akademisyen olanlar... Valilik ve Belediyenin yaptığı yanlış işleri asla eleştirmeden yol göstermeden

BUNLAR DA SUÇU KUŞ FOTOĞRAFÇILARINDA bulmaz mı... Hem de alaycı ifadeler ile diğeri de ona destek verir ''' sağırlar biribirini ağırlar '' misali. ASLINDA BU İKİ BİLİM İNSANI ( gene kibarlık bende kalsın ) KUŞ FOTOĞRAFÇILIĞININ DA HOCALARIDIR. Durumu ısrarlı ifadeler ile amirlerine anlatamaz mıydılar.. Bunu yapmadıklarına göre

NİYETLERİ ŞÜPHELİDİR

Eğer bu yazımdan Belediye ve Valilik haberdar olursa : Samsun'da yaşayan kuş fotoğrafçısı 10 kişidir. Yani 10 araç. Ancak çok nadir bir kuş türünün deltaya gelmesi durumunda yurt dışı dahil pek çok kuşçu gelebilir Böyle hallerde aynı anda 20 araç olabilir ( geçmiş yıllarda ki tecrübelerim ) . Bu insanlar doğa ve kuş hakkında tecrübelidir.

İKİNCİ ÖNEMLİ BİR ŞUDUR: KUŞU BULABİLMEK DEMEK...

KUMDA TOPLU İĞNE ARAMAK GİBİDİR..

ARAÇ ARAZİNİN EN OLUMSUZ YERLERİNE GİRMEK ZORUNDADIR...

Yani akülü aracın işi değil. Şimdi şimdi siz yönetenler eğer şöyle diyorsanız '' bizler kuş fotoğrafçılarının sahaya girmesini yasaklamadık KELİME OYUNU YAPMAK YÖNETENLERE YAKIŞMIYOR..

Belki iyi niyetli karar aldınız ama olmadı.. ALANI KULLANAN YEREL HALK GİBİ SAHAYA GİRMESİ GEREKLİ '' BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE İLGİ GRUBU'' OLUŞTURMANIZ GEREKLİYDİ. SAMKUŞ ANTETLİ GİRİŞ KARTI VERİRSİNİZ İŞMEM TAMAM OLUR.

adminadmin