Eğitim
Giriş Tarihi : 21-06-2021 13:53   Güncelleme : 21-06-2021 13:53

Emine Ahmet Yeni Kız Aihl, Okçuluk Yarışmasında Üç Madalya Kazandı

Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Samsun İl Temsilciliği tarafından, tüm kategorileri kapsayan ''Geleneksel Türk Okçuluk İl Seçmeleri'' düzenlendi.

Emine Ahmet Yeni Kız Aihl, Okçuluk Yarışmasında Üç Madalya Kazandı

Emine Ahmet Yeni Kız Anadolu İHL öğrencilerinden Zeynep Şevval Aran, ‘Genç Bayan’ kategorisinde birinci olurken, Reyhan Polat üçüncü oldu.‘Minik Kız’ kategorisinde ise Zeynep Ecrin Dinç birinci oldu. 

 

Yarışma ile ilgili değerlendirmede bulunan Geleneksel Türk Okçuluk Eğitmeni Yusuf Ertürk, “Kazasız belasız bir yarışmayı da geride bıraktık. ‘Yarışmak İçin Değil Yaşatmak için, sloganı ile yola çıktığımız bu yolda üç madalya kazandık. Her sporda olduğu gibi okçuluk sporunda da devamlılık çok önemlidir. Düzenli ve sistematik olarak ara vermeden çalıştık ve başardık. Sporla aslında karakter ve duygu dünyamızı da inşa ediyoruz. Çok yönlü olarak gelişimimize katkı sağlıyor” diye konuştu. 

 

Emine Ahmet Yeni Kız Anadolu İHL Müdürü Zahit Köseoğlu, yarışma alanında kemankeşleri ziyaret ederek başarı dileklerini iletti. Öğrencilerin ata sporumuza olan ilgilerinden dolayı memnuniyetlerini ifade etti. 

Niyetimiz gaza nidamız ya Hak! Okları düz uçsun.

Tüm kategorilerde yarışmaya katılan sporculara derecelerine göre madalya takdim edildi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN