Tüm Manşetler
Giriş Tarihi : 27-10-2020 06:14   Güncelleme : 27-10-2020 06:14

Eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş Hayatını Kaybetti

Bülent Ecevit’in başbakanlığındaki koalisyon hükümetinin sağlık bakanları arasında yer alan MHP’li Osman Durmuş, beyin kanaması nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş Hayatını Kaybetti

Koalisyon döneminin sağlık bakanları arasında yer alan Osman Durmuş, Mustafa Güven Karahan’ın yerine göreve geldikten sonra 3 yıl boyunca Sağlık Bakanlığı görevini üstlendi.

Daha sonra AK Parti hükümetinin göreve gelmesi ile birlikte görevini Recep Akdağ’a teslim etti.

 

YABANCI YARDIMLARI REDETMİŞTİ

MHP'li Sağlık Bakanı Osman Durmuş 1999 Gölcük Depremi sırasında gelen dış yardımları kabul etmemiş,  Ermenistan, Yunanistan ve Romanya'dan gelecek olan sağlık ekipleri ile kanları geri çevirmiş ve Amerikan hastane gemisine gerek olmadığını söylemişti.

Dönemin Başbakanı Başbakan Bülent Ecevit, Sağlık Bakanı Osmun Durmuş'a ‘‘Amerikalıların yardımını ret mi ediyorsunuz?’’ diye sormuş ve “Lütfen siz artık susunuz. Dış dünya ile bağlantılarımızı Dışişleri Bakanlığı yürütüyor. Dışişleri, yardımlarla ilgili talep ve teşekkürleri gerekli yerlere diplomatik bir dille iletir” demişti.

 

ŞOK OLDU

Ecevit'in bu sözleri üzerine MHP'li Sağlık Bakanı Osman Durmuş, “2 bin yataklı Amerikan hastanesine verecek bir hastamız yok” dedikten sonra bir daha konuşmamıştı.

Recep YAZGANRecep YAZGAN