Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 26-10-2021 12:00   Güncelleme : 26-10-2021 12:00

Faiz cenneti Türkiye ve organize işler!

Türkiye’de sermaye sahibi çok zengin bir kesim, faiz yolu ile ülkenin kanını emmektedir. Bu çirkin ve acımasız çete; akademisyen ve kamu bürokratlarını rüşvet kullanmak suretiyle servete boğarak sermayesine daha fazla para katmaktadırlar.

Faiz cenneti Türkiye ve organize işler!

Aynı zamanda medya patronluğu da yapan bu insanlar, aralarında kurmuş olduğu gizli ilişkiler sayesinde neredeyse iki yüzyıldan beri bu milleti soyup soğana çevirmektedir. Ne yazık ki; bu organize ve kirli işleri ortaya çıkaran birkaç akademisyen ve ekonomist ise özellikle medyadan dışlanmak sureti ile tesirsiz hale getirilmektedir.

En son örneğini 21 Ekim 2021 tarihinde gördük. Merkez Bankası faizleri yüzde 2 indirdi diye nerede ise kıyameti koparacak insanlar ortaya çıktı. Bir kısmı eşeklik bir kısmı ise köpeklik ettikleri ağa babalarının hoşuna gitsin diye devamlı surette hükümete ve Merkez Bankası bürokratlarına yükleniyorlar.

Peki! Ne diyorlar? Koro halinde “Faiz indirilmesin” diye havlamaya ve anırmaya devam ediyorlar.

Bir kişi de kalkıp şunları söyleyemiyor!

Ulan eşşek oğlu eşşek! Dünyada nerede bu kadar faiz ödeyen bir ülke var?

Hemen birisi atlayıp “Arjantin var” diyebilir. Lakin istisna olan bu ülkeyi anlatarak cevap vermek yerine; şu acı gerçekleri söylemek gerekiyor:

Türkiye’de genellikle Mason localarında fink atan ve Sabetay Tarikatına mensup zengin kişiler, kurmuş oldukları tuzak ve entrikalar ile devleti 200 yıldan beri sömürmektedir. Halkın cebine üç kuruş girdiği halde bunlar bankalar sayesinde faiz ve tefecilik yolu ile milyonlarca lira para kazanmaktadırlar.

Kimse bunlara “dur” diyememektedir. Zira üniversitelerde ve kamu bürokrasisinde bunların sözü geçer. Medyada ise sırf bu faiz manipülasyonunu yapmak üzere kiralık katilleri vardır. Faiz aşağı, faiz yukarı diyerek; devletin ve milletin canına okumaktadırlar.

Bütün semavi dinlerde ve birçok ideolojik akımda faizin ne derece zehirli bir alet olduğu anlatılıp izah edilse de; bu materyalist ve satılmış zümreye anlatamazsınız. Aslında dünya uyandı ve doğru dürüst hiçbir ülke Türkiye ve Arjantin gibi faiz cennetleri haricinde paçasını bu köpeklere kaptırmıyor. Nasıl mı?

Ahanda şöyle!

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN