Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 01-08-2019 09:50   Güncelleme : 01-08-2019 09:50

Felsefenin Matruşka Bebekleri

Yazının başlığı aynı zamanda bir kitap ismi, bu köşede genellikle eleştirel yazılar kaleme almış olsak ta zaman içerisinde ortaya çıkan güzellikleri teğet geçmek olmaz diye düşünüyorum.

Felsefenin Matruşka Bebekleri

Felsefe konusunda akademisyen olarak görev yapan değerli dostum Süleyman Aydın’a bu çalışması için çok şey borçluyuz. Sebebine gelince, ilk defa felsefe konusu bir deneme olarak yaşamın tam ortasına oturmaktadır. Felsefe konusunda halk arasında ortaya çıkan önyargıları yerle yeksan eden bir kitap olduğunu söylemem yeterli olacaktır.

Kitap felsefeye girişin olup çıkışın olmadığı bir disiplin algısını tersine çevirerek felsefeden çıkışın da olabileceği gerçeğine dayanıyor. Yazılarında kendi ifadesi ile “akademik bilgi, felsefi saptama ve kurgu üçlüsünü harmanladığını” görüyoruz. Bunun yanında yine kendi saptaması ile “günlük hayatın içinden örneklerle somutlaştırmayı ve tam anlamı ile hissedilir kılmaya çalıştım” diyerek devamında “tekdüze ve sıkıcılıktan uzak herkesin kendinden bir şey bulacağı “ vurgusunun altını çiziyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

adminadmin