Ekonomi
Giriş Tarihi : 25-06-2019 11:32   Güncelleme : 25-06-2019 11:32

Ferrero, fındığa destek olacak!

Ferrero Grubu, 2018 yılında gerçekleştirdiği global ve yerel sosyal sorumluluk projelerini içeren 9'uncu Sürdürülebilirlik Raporu'nu, Ankara'da İtalya Büyükelçiliği'nde düzenlenen etkinlikle açıkladı.

Ferrero, fındığa destek olacak!

Etkinliğe, İtalya Büyükelçisi Massimo Gaiani, Eski Büyükelçi ve Ferrero Türkiye Onursal Başkanı Carlo Marsili, Ferrero Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Aldo Kaslowski ile bürokrasi ve cemiyet dünyasından çok sayıda davetli katıldı. Etkinlikte, Ferrero'nun Türkiye'de gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projelerini anlatan kısa bir film gösterildi ve Değerli Tarım Projesi'ne katılan çiftçiler ve gençler, Ferrero Fındık Genel Müdürü Bamsi Akın ile birlikte projenin hayatlarına kattıklarından bahsetti.

"TÜRK FINDIĞINI VE TARIMINI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Türkiye için fındığın çok önemli olduğunu söyleyen Ferrero Fındık Genel Müdürü Bamsi Akın, fındığın en önemli ihraç kalemlerinden birisi olduğunu belirtti. Akın, "Biz fındığın sadece alıcısı değiliz. Ürünlerimize değer katan, ürünlerimizi diğer ürünlerden ayrıştıran fındık olduğu için fındığa karşı bir sorumluluğumuz olduğunu düşünüyoruz. Bu sorumluluğu da çeşitli projeler ve fikirlerle hayata geçirmeye çalışıyoruz. Çiftçilerimize 5 yıldır, 70 tane ziraat mühendisi ve sosyal uzman ile sahada destek veriyoruz. Böylece 35 bin çiftçiye ulaşmış olduk. Buradaki maksadımız ise, tarımı sürdürebilir kılmaktır. Fındık verimini ve kalitesini artırmaktır. Gıda sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda evrilmesine katkıda bulunmaktır. Bu projeye ortalama 5 yıldır devam ediyoruz. Bundan sonra da Türk fındığını ve tarımını desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: ünyekent

adminadmin