Ekonomi
Giriş Tarihi : 21-07-2020 14:43   Güncelleme : 21-07-2020 15:12

Fındık Rekolte Raporunda Ayvacık ve Terme Ziraat Odasının İmzası Var!

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’u kesin ihraç talebiyle MHP Disiplin kuruluna sevk edilmesine sebep olan fındık rekolte raporunda Terme ve Ayvacık Ziraat Odalarının imzalarının olduğu ortaya çıktı.

Fındık Rekolte Raporunda Ayvacık ve Terme Ziraat Odasının İmzası Var!

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt 665 bin ton fındık rekoltesi açıklayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye sert tepki göstererek, “Tarım Bakanı bugün fındık üreticisine ihanet etmiştir. Tarım Bakanı 665 bin ton diyerek ne yapmak istedin. Sana bunu yaptırmayacağız Tarım Bakanı.” Diye seslenmişti.

Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı ve Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün de MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un, Samsun tarım İl Müdürlüğü'nün 'Sahte rekolte' açıkladığı iddialarına tepki gösterdi.

Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı ve Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, “İhracatçılar Birliğinin her yıl yüksek gösterdiği rekolteyi bu yıl bakanlığın daha düşük göstermesi de izaha muhtaçtır.

Arazide yapılan söz konusu çalışmalara Samsun Valiliği Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Tarım İlçe Müdürlüklerin de görevli teknik elemanlar, Ziraat Odaları, Ticaret Borsası, Ticaret ve Sanayi Odaları, Karadeniz İhracatçı Birlikleri, Toprak Mahsulleri Ofisleri, Ticaret Bakanlığı Orta Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ve 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Prof. Dr. Ümit Serdar beylerin katılımıyla gerçekleşmiştir." Dedi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN