Fikir
Giriş Tarihi : 22-02-2021 12:25   Güncelleme : 22-02-2021 12:25

Gazeteci Yazar Şükrü Sak "HDP, Kürt’ü Kürt’e Düşman Ediyor!"

40 yıldan bu yana ülkemizin bütünlüğüne yönelik kanlı eylemler düzenleyen terör örgütü PKK’ya sırtlarını dayadıklarını deklare etmekten çekinmeyen HDP, Türkler ve Kürtler arasına düşmanlık tohumları ekiyor.

Gazeteci Yazar Şükrü Sak

Lafa geldiğinde ‘Halkların kardeşliği’ sözünü dilinden düşürmeyen HDP, icraata geldiğinde ise etnik temelli ve bölücü bir anlayışı esas alıyor. Anadolu’nun bin yıllık kardeşliğini yok etmek için sinsi bir plan dahilinde hareket eden HDP, barışı ve demokrasiyi değil kaosu ve gözyaşını savunuyor. Siyasiler ve gazeteciler ise HDP’nin barış söylemlerinin büyük bir aldatmacadan ibaret olduğunu kaydediyor.

 

HDP VE PKK KÜRT DÜŞMANIDIR

Konuya ilişkin Akit’e konuşan Gazeteci Yazar Şükrü Sak da şu değerlendirmede bulundu: “HDP demokratik siyaseti benimsemedi Türkiye’de. Türkiye’ye karşı silahlı eylem yapan terör örgütü PKK’ya karşı mesafe koyamadı. Bunların Türk toplumuna bir teklifi yok. Kürtlerin problemlerine de çözüm sunacak bir programları yok. Olmadığı gibi de düşmanlık tohumları ekiyor. HDP, bir Batı projesidir. Türk ve Kürt halkını birbirine düşman etmek için bir politika izledi. PKK ile arasına mesafe koymamasının asıl nedeni de budur.”

 

AYNI SECDEYE BAŞ KOYUYORUZ

Türklerin ve Kürtlerin kadim kardeşliğinin asla bozulmayacağını vurgulayan Sak şöyle devam etti: “Faşizme dayalı, ırkçılığı körükleyen siyasetten vazgeçmediler. Kürt halkını, Türk halkına düşman etmek için her türlü argümanı kullandılar. Türk ve Kürtler yıllardan beri Anadolu’da kardeşçe yaşadı ve çatışmadı. HDP’nin provokasyonuna rağmen yine çatışmayacak. Zira aynı secdeye baş koyuyoruz.”

Kaynak: YeniAkit

Recep YAZGANRecep YAZGAN