Sağlık
Giriş Tarihi : 08-04-2021 07:37   Güncelleme : 08-04-2021 13:19

Geçici Görevlendirmeli Anestezi Uzmanı Bile Var!

Samsun Sağlık Müdürlüğü’ne, Gazi Gazi Devlet Hastanesi’nden geçici görevlendirme ile anestezi teknisyeni bile görevlendirilmiş.

Geçici Görevlendirmeli Anestezi Uzmanı Bile Var!

Samsun Sağlık İl Müdürlüğü’nde bir anestezi uzmanının ne iş yapacağı ve kimi ya da kimleri uyutacağı merak konusu oldu.

Gazi Devlet Hastanesi’nden geçici görevlendirmeyle Samsun Sağlık İl Müdürlüğü’nde görevlendirilen anestezi uzman M.K’nın geçici görevlendirilmeyle Sağlık İl Müdürlüğü’ne getirilmesinin tek sebebinin personel başkanının hemşerisi olduğu belirtiliyor.

Samsun, Covid 19 risk haritasında bir aydır Türkiye’de birincisi durumunda olmasına rağmen Samsun Sağlık İl Müdürü’nün keyfi uygulamalının her gün bir yenisi ortaya çıkıyor.

Samsun il ve ilçelerdeki hastaneler koronavirüs ile mücadele ederken ve personel ihtiyacı ortadayken Samsun Sağlık İl Müdürlüğü bünyesinde anestezi uzmanının yer alması akıllara durgunluk veriyor.

Müdürlük anestezi uzmanı da dahil geçici görevli personellerin hiç birini hiçbirini kadrolarının olduğu hastanelere veya ilçe sağlık müdürlüklerine gönderemiyor.

Göndermediği gibi hastanelerden hiçbir kıstasa bakılmaksızın, sadece tanıdık, eş, dost, akraba ve sendika ilişkisi nedeniyle geçici görevle personel almaya devam ediyor.

 

ANESTEZİ UZMANININ SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NDE NE İŞİ OLABİLİR

Geçici kelimesi burada yanıltıcı olabilir çünkü adı geçici olmasına rağmen ilçelerdeki görevlerinin başında olması gereken personellerin tamamı uzun yıllardır il müdürlüğünde görev yapıyor.

Mesela Samsun İl Sağlık İl Müdürlüğü emrinde il veya ilçelerde görevinin başında olması gereken tam 17 doktor var.

Bunların 3’ünün kadrosu 112 Başhekimliğinde olmasına rağmen il müdürlüğünde masa başı işlerde çalışıyor.

 

KUL HAKKI YOK MU

Samsun İl Sağlık İl Müdürlüğü emrinde ilçeler hastane veyahut il sağlık müdürlüğünde görevinin başında olması gereken tam 38 ebe var. Ebelerin 6 tanesinin kadrosu muhtelif ilçelerdeki hastanelerde.

Başkan yardımcısı C.T’nin eşinin Kadrosu doğumevinde,

Sendika Başkanı İ.B’nin eşinin kadrosu doğumevinde,

Gazi Devlet Hastanesi müdürünün eşinin kadrosu ilçe sağlık müdürlüğünde,

49 sağlık memuru, tıbbi sekreter, diş protez teknisyeni ve 40 personelin kadrosu hastanelerde,

Başkan M.İ’nin eşi, diş protez teknisyeni, kadrosu Ağız Diş hastanesinde,

Başkan E.Ö.’ün hemşerisi B.K’nın kadrosu Ağız diş hastanesinde, diş protez teknisyeni olmasına rağmen il müdürlüğünde bina, sandalye işlerine bakıyor.

Bununla beraber Samsun İl Sağlık Müdürlüğü’nde il ve ilçe hastanelerinde görev yapması ve vatandaşa hizmet etmesi gereken 51 Hemşire görevlendirilmiş.

Ayrı Samsun’daki hastanelerinin teknik işlerini yürütmesi gereken 12 teknik personel de Sağlık İl Müdürlüğü’nde ne yaptığı bilinmez bir şekilde vakit geçiriyor.

Samsun Sağlık İl Müdürü’nden geçici görevlendirilmeyle İl Müdürlüğü’ne getirilen yukarıda sayıları ve geldikleri yerleri belirtilen bu personelin ne yaptıklarını açıklamasını bekliyoruz.

Recep YAZGANRecep YAZGAN