Güncel
Giriş Tarihi : 16-05-2021 11:43   Güncelleme : 16-05-2021 11:55

Gelin Futbolu Siyasete Alet Edelim Biraz…

İyi bir Fenerbahçeli olarak bilirim kendimi çevrem de öyle bilir.

Gelin Futbolu Siyasete Alet Edelim Biraz…

Bunu her fırsatta ifade etmekten de çekinmem.

Gerçi “siyasetin içinde biri olarak Samsunda bunu ifade etmemelisin” diyen çok eşim dostum oldu ama olsun.

Allah’ın bildiğini kuldan neden saklayayım ki...

Şu da bilinmeli ki sevdamız Samsunspor, aşkımız Fenerbahçe…

Bunları yazdım ama konu ben değilim elbette.

Hadi gelin futbolu siyasete alet edelim biraz

Her yıl bir takım şampiyon olur. Fatih Terim aktif teknik direktör ise bu takım genelde Galatasaray olur.

Her seçimi bir parti kazanır. Recep Tayyip Erdoğan aktif siyasette ise bu parti genelde AK Parti olur.

Eğer GS şampiyon olamıyorsa sürpriz bir takım şampiyon olur. Mesela Başakşehir. Şampiyon olur olmasına da bir sonraki sezon küme düşmekten son anda kurtulur. Taraftar şampiyon olduğuna pişman olur. Bu takım mı şampiyon oldu demeye başlar.

Eğer AK Parti seçim alamıyorsa sürpriz biri seçim alır. Mesela İmamoğlu. Seçimi alır almasına da 3-5 atı bile güdemez. Millet hizmet bekler o ya salatalık doğrar ya da kayak tatiline çıkar. Seçmen seçtiğine pişman olur. Bu adamı mı seçtik biz demeye başlar. 

Fenerbahçe klasik olduğu üzere her sezon sonrası yeni sezona kesin şampiyonluk parolası ile başlar lige.

Taraftarlarını da inandırır buna. İnanmak istiyordur zaten taraftar. Niye inanmasın ki takımın başında Türkiye’nin en zengin adamı Ali Koç vardır ne de olsa.

CHP klasik olduğu üzere kaybettiği her seçim sonrası bir sonraki seçime kesin iktidarız diye başlar yeni seçim sürecine.

Seçmeni de inandırır buna. İnanmak istiyordur zaten seçmen.

Niye inanmasınlar ki partinin başında Atatürk’ün makamında oturan Kemal Kılıçdaroğlu vardır ne de olsa...

Fatih Terim yıllardır takımın başındadır hakkını da verir. Ama Fenerbahçe Aykut Kocaman, Ersun Yanal, Erol Bulut ile çıkar karşısına bakar olmaz Emre Belezoğlu’nu sürer sahaya yanına Volkan Demirel'i alır ama onlarla da sonuç aynıdır. Umutsuz vaka.

Recep Tayyip Erdoğan yıllardır partinin başındadır hakkını da verir. Ama CHP Deniz Baykal, Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ile çıkar karşısına bakar olmaz İmamoğlu / Yavaş’ı sürer sahaya olmadı yanına Akşener / HDP / Babacan / Davutoğlu / Karamollaoğlu’nu da alır Gül de cabası ama onlarla da sonuç aynıdır. Umutsuz vaka.

Anketler yayınlar malum çevreler.

Yok Cumhur İttifakı eriyor, yok AKP eriyor, yok AKP hiç olmadığı kadar az oy oranına düştü gibi tezviratlar yaparlar ki buna hem kendileri hem de seçmenleri inansın.

Sonuç mu yine fiyasko.

Yorumlar yapar malum çevreler.

Yok bu sene Fenerbahçe kesin şampiyon, yok Fatih Terim yaşlandı, yok Emre Belezoğlu ile Fenerbahçe hiç yakın olmadığı kadar yakın şampiyonluğa gibi tezviratlar yaparlar ki buna hem kendileri hem de taraftarları inansın.

Sonuç mu yine fiyasko.

Fatih Terim Mayıslar bizim der. Şampiyon olamazsam istifa ederim der.

Recep Tayyip Erdoğan milletimizin takdiri ile seçim bizim der. Birinci parti çıkmazsam görevi bırakırım der.

Netflix Fatih Terim dizisi çekmeye başladığında hemen koşar Netflix aboneliğini iptal etme sırasına girer Fenerbahçeliler.

CNN Türk CHP ekseninde yayın yapmadı diye hemen koşar CNN Türk’ü protesto sırasına girer CHP’liler.

Son maça gelinir. Tamam, bu sene kesin şampiyonuz der Fenerbahçe. Kazandığını zannettiği şampiyonluğu son maçta kaybeder. Örnek 2006 Denizlispor maçı.

Seçim olur. Tamam, bu sefer kesin aldık seçimi der CHP. Kazandığını zannettiği seçimi yine kaybettiğine son dakikaya kadar inanmaz ve yine kaybeder. Örnek 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimi.

Fenerbahçeli yeter ki Galatasaray şampiyon olmasın ister. Ben şampiyon olamıyorsam Beşiktaş şampiyon olsun ister. (Beşiktaş’ı şampiyonluğundan dolayı tebrik ediyorum, kutluyorum, bunun son olmasını diliyorum

CHP’li yeter ki AK Parti kazanmasın ister. Ben iktidar olamıyorsam AK Parti de tek başına iktidar olmasın der her evden HDP’ye bir oy verir.

Demem o ki iyi bir Fenerbahçe taraftarı olarak sizi anlıyorum CHP’liler.

Oysa ben takım tutuyorum.

Ama siz takım tutar gibi parti tutuyorsunuz.

Aramızdaki fark bu…

Vesselam…

Mehmet KÖSE

Not: Bu yazı şampiyonluk maçları oynandığı esnada yazılmıştır. Beşiktaşın şampiyon olması yukarıdaki tespitlerimi değiştirmez.

Recep YAZGANRecep YAZGAN