Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 07-08-2016 17:07   Güncelleme : 07-08-2016 17:07

Haberexen’in Günah Galerisi

Haberexen, iktidar partisi ile arasına mesafe koymaya ve AK Parti’ye tavır almayı hükümetin dershaneleri kapatma girişimiyle birlikte başladı.

Haberexen’in Günah Galerisi

Haberexen, Paralel Yapı ve  darbeci FETÖ/PDY lideri  ile alakalı haberleri, yazarlarını kaldırmış olmasına rağmen kaldırmayarak büyük bir gaf yapmış. Ya da eli ayağı birbirine dolaşarak ne yapacağını şaşırmış.

Aslında o haberleri de kaldırsa sitede haber kalmayacağız için de kaldırmamış olabilirdi.

29 Kasım 2013 tarihli haberimizde FETÖ/PDY severliğine dikkat çekerek, “Haberexen, dershane tartışması ile ilgili tavrını netleştiriyor” demiştik.

Haberimiz şöyle devam ediyordu;

Samsun'da yayın yapan Haberexen internet haber sitesi, ilk günlerinde fazla gündeme getirmediği dershane tartışmalarıyla ilgili net tavırlar ortaya koymaya başladı.

ARDI ARDINA 3 HABER

 Haber sitesi, ardı ardına girdiği haberlerle konuyla ilgili tavrını ve tarafını iyiden iyiye belli etmeye başladı.

Samsun Sınav Dergisi Dershanesi Kurucusu ve TÖDER (Türkiye Özel Öğretim Kurumları) Temsilcisi Osman Teber'in "Dershaneleri terör örgütüyle bir tuttuğu için, AK Partili Orhan Atalay' ı kınıyorum ve lanetliyorum" ifadesini "Orhan Atalay'a Samsun’dan Tepki" başlığı ile paylaşan site, ardından CİHAN Haber Ajansı'nın servis ettiği "Samsun'daki 53 STK 'Dershaneler Kapatılmasın' Dedi" haberini de yine manşetine taşıdı. Bu haberin hemen ardından ise, Feza-Der Başkanı Hasan Çetinkaya'nın, "Dershaneler ticari müesseseler olup,stopajını, KDV' sini, gelir vergisini ödeyen kurumlardır. Dershanelerin kapatılmasına karşı çıkıyoruz" açıklamasını da manşete çıkaran Haberexen, konu ile ilgili tavrını ve tarafını açık açık belli etmeye başladı.

HÜKÜMETİN AÇIKLAMALARINI GÖRMEZDEN GELDİ

Tartışmanın başladığı günlerde konuya daha temkinli yaklaşmaya gayret eden Haberexen, hafta başından itibaren ülke gündeminde geniş yer tutan dersane tartışmalarına dahil olmaya başladı. Özellikle CİHAN Haber Ajansı'nın servis ettiği haberlerle konuyu yerel gündemde sıcak tutmaya çalışan Haberexen, konuyla ilgili hükümet kanadından gelen 1 haber dışında hiçbir açıklamayı manşetten görmedi. Ancak yerel düzeyde dersanelerin kapatılmasına karşı görüş bildiren hemen herkesin açıklamasını manşetten gören Haberexen'in konuya dair tavrı da hemen hemen belli oldu.

BÜTÜN HABERLER DÜZENLEMEYE KARŞI

Haberexen'in  manşetten gördüğü dersane tartışmaları ile ilgili tespit edebildiğimiz haberler şöyle:

http://www.haberexen.com/dershaneler-ihtiyactan-dogdu-454165h.htm

http://www.haberexen.com/egitimde-firsat-esitligi-ortadan-kaldirilacak-454980h.htm

http://www.haberexen.com/dershaneciler-turk-egitim-senin-destegini-aldi-455051h.htm

http://www.haberexen.com/24-kasimda-dershane-ogretmenlerine-destek-verdiler-459454h.htm

http://www.haberexen.com/dershaneler-15-yil-sonra-kapatilabilir-456583h.htm

http://www.haberexen.com/dershaneleri-kaldirmak-cozum-degil-456288h.htm

http://www.haberexen.com/dershanelerin-kapatilmasi-kaos-olusturur-456248h.htm

http://www.haberexen.com/atalay-demirci-ortada-ihtiyac-var-ki-dershaneler-cikti-455913h.htm

http://www.haberexen.com/samsun-tsodan-dershanecilere-destek-456827h.htm

http://www.haberexen.com/dershaneler-sinava-endeksli-sistem-nedeniyle-var-457008h.htm

http://www.haberexen.com/basbakan-erdogandan-dershane-yorumu-459216h.htm

http://www.haberexen.com/dershaneciler-mebin-toplantisini-terk-etti-460328h.htm

http://www.haberexen.com/giresunda-dershanelerin-kapatilmasina-ortak-tepki-459243h.htm

http://www.haberexen.com/dershane-temsilcileri-il-milli-egitim-muduru-ile-gorustu-460963h.htm

http://www.haberexen.com/orhan-atalaya-samsundan-tepki-463183h.htm

http://www.haberexen.com/samsundaki-53-stk-dershaneler-kapatilmasin-dedi-463062h.htm

http://www.haberexen.com/dershanelerin-kapatilmasina-karsi-cikiyoruz-463280h.htm  

SPOR YORUMCUSU DA KONUYA EL ATTI

 Bu arada Haberexen'de spor yorumları yazan Aydın Doğdu da tartışmaya dahil oldu. Doğdu, Adanaspor maçını değerlendirdiği yazısında 'Eğitimi de Eğitimciler tartışsa' diye hayıflandı ama dershane konusuna girmeden edemedi.

 KONUYU HANGİ GELİŞMELERLE İLİŞKİLENDİRİYOR!

 Bir diğer ilginç yazı ise yine sitenin yazarlarından Ayhan Özköroğlu'ndan geldi. Özköroğlu'nun, duygu yüklü yazısının bir bölümünde sarf ettiği "... başka pazarlıkların hatta Şivan Perver ile başlayan barış sürecinin bir parçası olma ihtimali ve hatta .... Hayır,hayır düşünmek bile istemiyorum..." ifadeleri ile dershane tartışmasını başka konularla ilintilemeye çalışması dikkatlerden kaçmadı.

 Özköroğlu bu ifadeyi, "Dağlıca katili Bahoz Erdal alçağının yayın organlarında ifade ettiği "güney doğuda dershanelerin kendilerine verdiği zararları ve asimile edildikleri feryatları "geldi aklıma..." sözlerinin hemen ardından kullanması dikkat çekici idi.

 Sitenin gündemdeki dersane tartışmalarında daha ne kadar taraf olacağını ve hükümet tarafından uygulanması planlanan düzenlemeye karşı olan tavrında ısrarcı olup olmayacağını zaman gösterecek.

HABEREXEN HİÇ DEĞİŞMEYECEK

Öte yandan Haberexen AK Parti düşmanlığını ve cemaat sempatisini çeşitli vesilelerle 15 Temmuz FETÖ/PDY Darbe girişimine kadar devam ettirdi.

Mesela;

Haberexen’in Aksiyoncu yazarı Emin Akdağ, MHP üzerinden AK Parti’ye sallayarak Devlet Bahçeli’nin AK Parti’ye kıyak geçtiğini yazarak AK Parti’yi MHP üzerinden yıpratmaya çalışıyordu.

Paralelci basın yayın organlarında adına çok sık rastgeldiğimiz Emin Akdağ, uzun süre Cemaat gazetelerinde yazdıktan sonra Haberexen’deki ilk yazısında belirttiği gibi Samsun’a gelerek Haberexen sahibi Mustafa Çakır’a destek vermek üzere burada yazmaya başladı. Uzun süre Aksiyon Dergisi editörlüğünü de yapan Adağ’ın Haberexen’deki ilk icraatının MHP üzerinden AK Parti’ye çakmak oldu. Akdağ’ın Haberexen’i ele geçirmiş olması Mustafa Çakır’ın son zamanlardaki aklıselim tarzıyla büyük çelişki taşıması bir yana, uzun süre Zaman Gazetesi Samsun temsilciğini yapmış bir isim olan Akdağ ile yan yana anılması da kendisine kol kanaatlerin başını hayli ağrıtacağa benziyor. İşte Emin Akdağ’ın Haberexen’deki haberi;

http://www.akasyam.com/haberexen-hic-degismeyecek-140642/

FOTOŞOP HABERCİLİĞİ YENİ DEĞİL

Suriye'de yaşanan drama karşı başlatılan "Sana İhtiyacım Var" kampanyasını haberleştiren Haberexen'in manşet görseli "Bu kadar da olmaz" dedirtti.

 İHH'YI YOK SAYMA ÇABALARINA DEVAM

 Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının desteklediği ve birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği "Sana İhtiyacım Var" adlı kampanya kapsamında Suriye'ye hareket eden tırlara ait görüntüyü fotoşoplayarak veren Haberexen, İHH'ya karşı olan hazımsızlığını gün yüzüne vurdu.

İşte O haber;

http://www.akasyam.com/haberexen-de-montaj-acemisi-cikti-12149/

 

BAŞBAKAN’I DA HEDEF ALDI!

AK Parti’nin iç ve dış politikalarını eleştirirken cemaate yakın, AK Partiyle ilişkileri bozulan ve cemaatten yana tavır gösteren eski Ak Partililerin, CHP ve MHP’nin açıklamalarına, görüş ve düşüncelerine sitesinde yer veren Haberexen, AK Parti hükümeti ile ilgili olumlu haber yapmama inadına da devam ediyor..

 AK Parti’nin yerel bileşenleriyle problemsiz bir yayın politikası izlediği dikkatlerden kaçmayan Haberexen’in tıpkı Zaman Gazetesi gibi AK Parti Hükümetinin her politikasına ve her icraatına şerh koyarak aleyte yayın yapma geleneğini sürdürüyor.

 DIŞ POLİTKAYA AÇIK ELEŞTİRİ

 Buna örnek olarak Haberexen’in 31 Ocak 2014 günü Cihan Haber Ajansı kaynaklı

'Mangalda Kül Bırakmayan İrademiz İran'da Suriye Konusunda Sessizliğe Büründü'

haberinde AK Parti hükümetinin dış politikasını eleştirirken konuşturduğu isim AK Parti’den ihraç istemiyle disipline sevk edilen İstanbul Milletvekili Muhammet Çetin olması dikkat çekiyor.. Çetin bilindiği gibi geçtiğimiz gün Ak Partiden istifa etmişti.

 

Haberde  İstanbul Milletvekili Muhammed Çetin, Cihan haber Ajansına  kardeş ülke Suriye’de kan gövdeyi götürdüğünü belirterek, “Bu katliama en büyük desteği de paralarını akladığımız, milyar dolarlık yolsuzluk iddialarına konu olan komşumuz İran veriyor. Ve bu İran kendimizi ikinci evimizde gibi hissettiğimiz dost bir ülke oluyor. Her yerde mangalda kül bırakmayan irademiz, İran’da nedense Suriye konusunda sessizliğe bürünüyor" diyor..

 Oldukça uzun olan haberi Samsun’un internet haber sitesi Haberexen tam olarak ve bol fotoğrafla birlikte girmiş..

 İşte o haber:

 'Mangalda Kül Bırakmayan İrademiz İran'da Suriye Konusunda Sessizliğe Büründü'

http://www.haberexen.com/mangalda-kul-birakmayan-irademiz-iranda-suriye-konusunda-sessizlige-burundu-514647h.htm

 TAM BİR KARALAMA DİYEREK KARALAMAYA DEVAM

 Haberexen’in aynı gün yayınladığı bir başka haber ise Fethullah Gülen ile ilgili, yine Cihan Haber Ajans kaynaklı olan haberin başlığı "Hocaefendi’ye Yapılan Eleştiriler Tam Bir Karalama Politikasına Doğru Gitti" şeklinde..

 CHP Dilovası Belediye başkan adayı Ercan Dalkılıç’ın konuştuğu haberde Dalkılıç Fethullah Gülen’i savunarak  Fethullah Gülen Hocaefendi’ye yapılan eleştirilerin tam bir karalama politikasına doğru gittiğini, bunun da kimseye yarar sağlamayacağını söylüyor..

 

İşte o haber:

 "Hocaefendi’ye Yapılan Eleştiriler Tam Bir Karalama Politikasına Doğru Gitti"

http://www.haberexen.com/hocaefendiye-yapilan-elestiriler-tam-bir-karalama-politikasina-dogru-gitti-514483h.htm

 BAKAN’DAN ÖZÜR BEKLİYORLAR

 30 Ocak tarihli ve yine Cihan Haber Ajansı kaynaklı bir başka haberde ise Haberexen, İçişleri Bakanı Efgan Ala’yı gündemine alarak, Efgan Ala’dan Hocaefendi'nin Hemşehrilerinin yani Erzurumluların  Özür Beklediğini belirtiyor..

 Haber şöyle devam ediyor:

 Muhterem Fethullah Gülen Hocefendi ve Hizmet Camiasına yönelik hakaretamiz sözlere, Hocaefendi'nin Erzurum'un Korucuk köyündeki hemşehrileri tepki gösterdi.

 

Muhterem Fethullah Gülen Hocefendi ve Hizmet Camiasına yönelik hakaretamiz sözlere, Hocaefendi'nin Erzurum'un Korucuk köyündeki hemşehrileri tepki gösterdi. Köylüler, "Hocamıza dil uzatanları kınıyoruz. Özür bekliyoruz." dedi.

 İçişleri Bakanı Efkan Ala ve AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak'ın Hocaefendi ve Camiaya yönelik çirkin yakıştırmaları tepki toplamaya devam ediyor. İçişleri Bakanı Ala'nın, 'Sen Kimsin, Ağa babalarını yenmişiz" sözleri ile Aksak'ın camiayı terör örgütü KCK'ya benzetmesi tepki çekti. Korucuklular, Muhterem Hocaefendi ve camiaya yönelik karalama kampanyalarının kara propaganda olduğuna inanıyor. Köy meydanında toplanan Korucuklular, Gülen Hocaaefendi'nin arkasında olduklarını ve O'na sonuna kadar destek verdiklerini deklare ettiler.

 

İşte O Haber:

 Hocaefendi'nin Hemşehrileri Özür Bekliyor

http://www.haberexen.com/hocaefendinin-hemsehrileri-ozur-bekliyor-514017h.htm

 

 HEDEFTEKİ ADAM BAŞBAKAN

 Bir başka haberinde ise Haberexen, Başbakan’ı hedefine koyarak Başbakan'ın sözel şiddet uyguladığını ve Başbakan’ın sözel şiddetinin toplumda ciddi travmalara yol açtığını kaydediyor..

 30 Ocak tarihli ve ve yine Cihan kaynaklı haberin devamında Antalya’da faaliyet gösteren 71 sivil toplum kuruluşunun  Başbakan başta olmak üzere, hükümet üyelerinin Hizmet Hareketi'ne ve Fethullah Gülen Hocaefendi'ye yönelik hakaret içerikli sözlerine tepki gösterdiği kaydedilerek  adı geçen STK’ların, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından Türkiye'nin savrulduğu zemini ve yerel seçimlere gidilen yolda peşpeşe yaşanan hadiseleri endişe ve kaygıyla izledikleri belirtiliyor..

 İşte o haber:

 Stk'lardan Başbakan'a Tepki: Sözel Şiddeti Toplumda Travmalara Yol Açıyor

http://www.haberexen.com/stklardan-basbakana-tepki-sozel-siddeti-toplumda-travmalara-yol-aciyor-513697h.htm

 YİNE BAŞBAKAN KARALANIYOR

 İsimleri belirtilmeyen ve nerede ne tür faaliyetler yaptığı da açıklanmayan Sivil toplum örgütü mahreçli haberlerine devam eden Haberexen Türkiye’nin dört bir yanından Başbakan’ın aleyhine yapılan açıklamaları ‘tepki’ kodlamasıyla vermeye devam ediyor:

 Gümüşhane’de eğitimden iş dünyasına çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 18 sivil toplum kuruluş  temsilcilerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Hizmet Hareketi’ni kastederek yaptığı yakıştırmalardan dolayı büyük bir hayal kırıklığı içinde olduklarını da haberleştiren Haberexen’in bu haberinin kaynağı da Cihan Haber Ajansı..

 İşte o haber:

 Stk'lar: Başbakan'ın Yaptığı Yakıştırmalardan Dolayı Hayal Kırıklığı İçindeyiz

http://www.haberexen.com/stklar-basbakanin-yaptigi-yakistirmalardan-dolayi-hayal-kirikligi-icindeyiz-513701h.htm

 HOCA BİZİM CANIMIZ…

 29 Ocak tarihli bir başka haberin başlığı ise,  'Fethullah Gülen Hocaefendi Ve Hizmetleriyle Gurur Duyuyoruz'

Konuşan STK ise bu sefer Ege Bölgesi Erzurum Dernekleri Birliği Federasyonu..Genel Başkanı Muzaffer Okumuş, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın, Fethullah Gülen Hocaefendi’ye yönelik ağır ifadelerine tepki gösterdiği için habere bu başlık uygun görülmüş..

 Türkiye’yi ekonomik ve siyasi olarak kaosa sürükleyen Gülen ve icraatlarıyla övünen Okumuş şöyle diyor:  “Ulvi ve hakkı tebliğ etmiş, dünyada Türk-İslam kültürünü anlatan, yaşatan, yaşatmaya çalışan bu değerlerimize sahip çıkmak bizim asli görevimizdir.”

 İşte o haber:

'Fethullah Gülen Hocaefendi Ve Hizmetleriyle Gurur Duyuyoruz'

 http://www.haberexen.com/fethullah-gulen-hocaefendi-ve-hizmetleriyle-gurur-duyuyoruz-512607h.htm

 

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN