Samsun Haber
Giriş Tarihi : 30-03-2018 10:44   Güncelleme : 30-03-2018 11:06

Halk gazetesi Canik Başarı Üniversitesi’ndeki Talanı Gündeme Taşıdı!

Akasyamhaber’in aylardır manşetlerine taşıdığı Samsun Canik Başarı Üniversitesi’ndeki malzemelerinin OMÜ’ye kamyonlarla taşındığı haberini nihayet bir gazete iş bittikten sonra gündemine almayı aklına getirdi.

Halk gazetesi Canik Başarı Üniversitesi’ndeki Talanı Gündeme Taşıdı!

Samsun’da yayın yapan Hedef Halk Gazetesi, Akasyamhaber’in İkinci Devlet Üniversitesi Cumhurbaşkanı’nın Gündemine gelince Başarı Üniversitesi’nin Malzemeleri Apar Topar Taşınması haberini çok geç bir şekilde bugün gündemine taşıdı.

Haberimizde, Samsun Valisi Osman Kaymak tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Samsun’a ikinci üniversite talimatı verdiğinin açıklanmasının hemen ardından OMÜ yine aynı şeyi yaptığını belirterek, Ondokuz Mayıs Üniversite idaresi tarafından, Canik Başarı Üniversitesi’ndeki malzemelerin apar topar taşındığını yazmıştık.

Hatta, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne devredilen Canik Başarı Üniversitesi daha önce de talan edilmiş ve Akasyamhaber’in yapmış olduğu talan haberi genel sekreter tarafından yalanlandığını da belirterek taşınan malzemeler daha önce olduğu gibi kullanılmak üzere fakültelere dağıtıldığını belirtmiştik.

OMÜ’nün Başarı Üniversitesini ilk talan operasyonunda kullanılmayan malzemeler Tekel Depolarına doldurulmuş ve peyderpey OMÜ’ye dağıtılmıştı.

Haberimizde yine Başarı Üniversitesi'nin malzemelerinin bir kısmı İlahyat Fkültesine diğerleri ise Bafra ve Çarşamba'ya sevk edildiğinin resmini de yayınlamıştık.

Haberimizi kaynak göstermeden manşetlerine taşıyan Hedef Halk Gazetesi’ne emeğe saygı ahlaki hassasiyeti hatırlatarak, kapatılan FETÖ okullarının elektrik paralarının faturasını devlete kesen YEDAŞ’ı da gündeme taşımalarını tavsiye ediyoruz.

adminadmin