Fikir
Giriş Tarihi : 03-05-2023 17:29   Güncelleme : 03-05-2023 17:29

Hayrat Vakfı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhur İttifakı'nı Destekleyecek

Risale-i Nur Cemaati’nin Yazıcılar kolu olan Hayrat Vakfı, seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhur İttifakı'nı destekleyeceklerini ilan etti.

Hayrat Vakfı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhur İttifakı'nı Destekleyecek

 

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerine 13 gün kala bir İslami oluşum daha tercihini açıkladı.

Bediüzzaman Said Nursi gönüllülerinin oluşturduğu Risale-i Nur camiasının mühim STK’larından Hayrat Vakfı, seçimde Cumhur İttifakı tarafında olacaklarını duyurdu. Hayrat Vakfı’nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçimlerin sadece siyasi tercih meselesi olmadığına dikkat çekilerek “yerli ve milli” taraf olan Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyecekleri ilan edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “milletin kabul edilmiş duası” olarak nitelendirildiği açıklamada, seçimlerde çekimser kalmanın manevi sorumluluk gerektireceği kanaati paylaşıldı.

PARÇALANMA, KARARSIZ KALMA GÜNÜ DEĞİL

Hayrat Vakfı’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

 

Millet ve ümmet olarak yine çok önemli bir seçimin arefesindeyiz. Sonuçları itibariyle ülkemiz kadar, tüm dünyayı, bilhassa islam alemini derinden etkileyecek özelliğe sahip olan bir seçime gidiyoruz. Bu şartlarda bir tane oy’un dahi çok değerli olduğunu unutmadan, milletimizin ve ümmetin selameti için, umudunu ülkemize bağlamış bu masum coğrafyada mağdur insanların nasıl etkileneceğini düşünerek oy kullanacağız.

 

Bu seçim, sadece siyasi bir tercih meselesi değildir! Bizler, bu kritik seçimde basit ve şahsi hesaplarla hareket etmenin veya çekimser kalmanın manevi sorumluluğu gerektireceği kanaatindeyiz.

 

Çok önemli bir husus da, şu anda uygulanan başkanlık sisteminde Cumhurbaşkanının, güçlü, hızlı, uyumlu çalışan bir meclis çoğunluğuyla desteklenmesi zaruretidir.

 

Keza böyle kavşaklarda tarafsız kalmanın muhalefet cephesini desteklemek anlamına geleceğini de unutmamalıyız.

 

Sonuç olarak 14 mayıs, parçalanacak, birbirimizle uğraşacak veya çekimser kalınacak bir gün değil; el ele, omuz omuza vererek cumhurun ittifakını temin etme zamanıdır.

 

Bizler Hayrat Vakfı camiası Nur Talebeleri olarak “milletin kabul edilmiş bir duası” olarak gördüğümüz “yerli ve milli” olan Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Cumhur İttifakı’nın yanında durduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz.

 

Allah’tan niyaz ediyoruz ki, önümüzdeki bu seçimleri vatanımız, milletimiz ve ümmetimiz hakkında hayırlı kılsın. Âmin.

Recep YAZGANRecep YAZGAN