Gündem
Giriş Tarihi : 04-10-2020 10:19   Güncelleme : 04-10-2020 10:19

Hayvan hakları yalnızca sosyal medyada değil gerçek hayatta da korunabilmelidir!

Samsun Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Habip Muruz, 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında hayvanlara yapılan fiziki şiddetin kabahat kapsamında değil, suç kapsamında değerlendirilmesi için kanuni düzenlemenin bir an önce Meclis’ten geçmesi gerektiğini kaydetti.

Hayvan hakları yalnızca sosyal medyada değil gerçek hayatta da korunabilmelidir!

“Gerçek hayvan sever ile hayvan sever kisvesi altında hayvanlardan geçinenler ayırt edilmeli” diyen Muruz şöyle devam etti;

“Bugün 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü.

Bu gün dünya çapında hayvan refahı standartlarını iyileştirmek ve hayvanlara nezaketle davranılması gerektiği konusunda farkındalık yaratmak için kutlanıyor.

BUNLAR SORGULANMALI...

Hayvanlara yapılan fiziksel şiddet kabahat kapsamında değil, suç kapsamanında değerlendirilmesi için kanuni düzenleme bir an önce Meclis'ten geçmelidir.

Hayvanlardan geçinmeyi profesyonel hayat tarzı haline getirenlerin amaçları hayvanlar için duydukları endişe değildir.

Kimler boy gösterdikleri platformlarda diğer vatandaşlarımızı hayvanseverlikten uzaklaştırıyor ise onlar hayvanlardan geçinenlerdir.

4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü kutlamalarının sadece sosyal medyada değil, gerçek hayatta da tavır alacak süründürülmesi dileği ile kutlu olsun.”

Recep YAZGANRecep YAZGAN