Sağlık
Giriş Tarihi : 16-11-2020 12:01   Güncelleme : 16-11-2020 12:01

HSG Filmi Nasıl Çekilir?

HSG filmi, rahim içine kontrast madde enjekte edilerek rahim içinin tam olarak görüntüsünün sağlanmasıdır.

HSG Filmi Nasıl Çekilir?

Açılımı histerosalpingografi olan rahim filmi yani HSG filmi genellikle kadınların korktuğu radyolojik tetkiklerden biridir. Ancak bunlar kulaktan dolma ve önyargıdan öteye gitmeyen bilgilerdir. Bugün HSG filmi yeni nesil teknolojik cihazlarla yapılır. Bu nedenle hastanın herhangi bir biçimde ağrı ve acı hissetmesi söz konusu değildir. HSG filmi fiyatları yani rahim filmi uzun yıllardır kullanılan eski bir radyolojik görüntüleme yöntemidir. HSG aynı zamanda rahim ile ilgili çok önemli bilgilere erişmeyi sağlar. Böylelikle rahim içinde oluşan herhangi bir patolojik durum rahmin genel durumu yumurtalık ve tüplerle ilgili olası anomalilerin teşhis edilmesini sağlayan önemli tetkiklerden biridir. HSG radyolojik görüntüleme tekniği rahim içinin tamamını görmeyi sağlayan bir tetkiktir.

Açık Emar Nedir?

Açık emar kapalı emar ile aynı radyolojik tetkiktir. İkisi arasındaki fark uygulama farklıdır. Birinde hasta tünel gibi kapalı bir alana girer, diğerinde ise etrafı açıktır. Açık emar bugün özellikle kapalı alan korkusu olan hastalar açısından alternatif oluşturan bir yöntemdir. Dolayısıyla kapalı emara göre daha konforlu bir çekim gerçekleşir. Aralarında görüntülenme açısından fark yoktur. Açık emar son derece donanımlı ve özel programlı cihazlardır. Özellikle beynin yapısı gırtlak karın içi organlar kanser hastalığının teşhisi metastaz şüpheleri gibi birçok tanı ve teşhis için çok amaçlı kullanılan radyolojik görüntüleme yöntemidir. Aynı zamanda vücuttaki metabolit değişikliklerin hücresel düzeyde incelenmesini sağlar.

Açık Emar Fiyatları

Açık emar kapalı emar fiyatları ile aynıdır. Farklı cihazlar kullanılmasına rağmen aralarında fiyat farkı yoktur. Görüntülerin içeriğinde de fark yoktur. Ancak hastalar açısından uygulama farklılıkları vardır. Açık emar fiyatları vücudun hangi bölümüne emar çekileceği, kaç kesit alınacağı gibi farklılıklarla ortaya çıkabilir. Bu konuda en doğru bilgi görüntüleme merkezini arayarak randevu almak ve vücudun hangi bölgesine emar çekilecek ise ona göre fiyat almaktır.

Anestezili Rahim Filmi

Rahim filmi günümüzde de yaygın olarak kullanılan uzun yıllardır var olan rahim içinin ayrıntılı olarak görüntülenmesini sağlayan radyolojik bir tetkiktir. HSG rahim filmi rahim içinin olası patolojilerini saptamak için uygulanır. Kısırlık olup olmadığı, rahim duvarının kalınlığı, boyutları, tüplerde herhangi bir tıkanıklık olup olmadığı konusunda en doğru bilgiyi HSG rahim filmi verir. Rahim filmi önceki yıllarda kullanılan cihazlardan dolayı sıkıntılı olduğu söylenmektedir. Ancak çok kısa sürede gerçekleşen bir radyolojik tetkiktir. Bugün kullanılan cihazlar hasta açısından son derece konforludur. Hasta hiçbir acı ve ağrı hissetmez. Ancak hastaların bu konudaki önyargıları anestezili rahim filmi alternatifini de sunmaktadır. Anestezili rahim filmi hastaya hafif sedasyon verilerek gerçekleştirilir.

Rahim Filmi Kullanım Alanları

Rahim filmi uzun yıllardır bilinen tetkiklerden biridir. Bugün kullanılan HSG rahim filmi cihazları son derece donanımlı ve teknolojik cihazlardır. Bu cihazlarla gerçekleştirilen rahim filmi çekimleri en fazla maksimum 10 dakika gibi bir sürede tamamlanır. Yeni nesil cihazlar ile hekimler hastalardan çok daha sıklıkla rahim filmi istemektedir. Bugünkü teknikle çekilen rahim filmleri hem daha ayrıntılı bilgi içermekte, hem de hasta açısından daha konforludur. Bunun yanı sıra rahim içinin tam anlamıyla görüntülenmesi hekime son derece ayrıntılı bilgiler sunar. Rahim filmi fiyatları ve için herhangi bir anesteziye gerek yoktur. Ancak hastaların tercihi doğrultusunda hafif sedasyon verilerek çekilmesi de mümkündür.

HSG Filmi Nasıl Çekilir?

HSG filmi, rahim içine kontrast madde enjekte edilerek rahim içinin tam olarak görüntüsünün sağlanmasıdır. Kontrast madde başlangıçta rahimin içini tamamen doldurur. Tüplerin içine geçer ve tüpleri doldurduktan sonra geri çıkar. Bu aşamada 3 farklı görüntü alınır. Görüntülü röntgen gibi çekilir. Özellikle tüplerin tıkalı olup olmadığı veya patolojik herhangi bir durumun olup olmadığı tespit edilir. İşlem yaklaşık olarak 10 dakika gibi bir sürede tamamlanır.

adminadmin