IHH özür diledi!
İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, İsrail’le varılan mutabakat sonrası kullandığı “Yardım gönderirken bana mı sordunuz?” ifadesine “İsrail’e örtünen çıplak kalır” diyerek tepki gösterdikleri için özür diledi
İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, İsrail’le varılan mutabakat sonrası kullandığı “Yardım gönderirken bana mı sordunuz?” ifadesine “İsrail’e örtünen çıplak kalır” diyerek tepki gösterdikleri için özür diledi.
Vakfın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bu söz asla sayın Cumhurbaşkanımız kastedilerek söylenmemiştir. Bunu kasten öyleymiş gibi göstermek kötü niyet izharıdır, bundan beriyiz.
Bu sözden dolayı oluşan algı ve yanlış anlaşılmadan dolayı kamuoyundan özür diliyoruz” dendi.
İHH’nın, sosyal medya hesabından yayınladığı özür metni şöyle:
“Yanlış anlaşılmadan dolayı özür diliyoruz”
İsrail’le anlaşma konusunda vakfımızın çekincelerini ifade etmiştik. Özeti; “İsrail’e güvenilmeyeceği” olan açıklama bazı çevreler tarafından kasten yanlış taraflara çekilmiştir.
Çekincelerimizi korumakla birlikte kamuoyunda yanlış anlaşılmalar oluştuğunu gözlemlemekteyiz.
Açıklamanın sonunda “İsrail’le örtünen çıplak kalır” atasözünün yanlış taraflara çekilerek kullanıldığını gördük.
Bu söz asla sayın Cumhurbaşkanımız kastedilerek söylenmemiştir. Bunu kasten öyle imiş gibi göstermek kötü niyet izharıdır, bundan beriyiz.
Bu sözden dolayı oluşan algı ve yanlış anlaşılmadan dolayı kamuoyundan özür diliyoruz.
admin
















































































































































































































