Fikir
Giriş Tarihi : 03-06-2023 13:04   Güncelleme : 03-06-2023 13:04

İletişim Başkanı Altun Sosyal Medya Şirketleri Açıktan Taraf Tuttu!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Bunlar, kendilerini bağımsız, objektif platformlar olarak lanse etseler de böyle olmadıklarını elbette meslekten iletişimciler, profesyoneller biliyorlardı ama bütün kamuoyu açık ve net şekilde bildiler. Çünkü bunlar açıkça taraf tuttular." dedi.

İletişim Başkanı Altun  Sosyal Medya Şirketleri Açıktan Taraf Tuttu!

 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun Seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmesinde, "Bu seçimde, açık ve net şekilde vurgulamamız gerekir ki, kazanan Türkiye olmuştur." dedi.

İletişim Başkanı Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, seçim sürecinde sistematik şekilde yalanı esas alarak hareket eden bir koalisyonla karşı karşıya kaldığını belirterek, "Cumhurbaşkanımızın karşısında, dezenformasyon bombardımanını ana iletişim stratejisi olarak kabul eden bir yapı vardı. Bu yapı, ne yazık ki aşırı sağ ve aşırı sol ittifakı olarak karşımıza çıkmış bir yapıydı. Cumhurbaşkanımız bunlara karşı mücadele etti." değerlendirmesinde bulundu.

Bu yapının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra büyük ve güçlü Türkiye'nin yürüyüşünü de durdurmayı hedeflediğini söyleyen İletişim Başkanı Altun, milletin buna müsaade etmediğini belirtti.

Seçim sürecinde sosyal medya şirketlerinin çok net şekilde taraf olduklarını söyleyen İletişim Başkanı Altun, "Bunlar, kendilerini bağımsız, objektif platformlar olarak lanse etseler de böyle olmadıklarını elbette meslekten iletişimciler, profesyoneller biliyorlardı ama bütün kamuoyu açık ve net şekilde bildiler. Çünkü bunlar açıkça taraf tuttular." dedi.

"Twitter" yönetiminin, ABD'nin siyasal çıkarları için kendisinden istediklerini yerine getirdiğini kaydeden İletişim Başkanı Altun, bunu ortaya koyan çalışmaların yer aldığı bir kitap hazırladıklarını anlatarak, "Uluslararası medya devleri, bunların içerideki uzantıları, sosyal medya şirketleri ve bunların içerisinde büyütülen bu sanal trol ağları, bunların hepsi dezenformasyon üretim merkezi olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı operasyon merkezine dönüştüler ve başarılı olamadılar." şeklinde konuştu.

İLKHA

Recep YAZGANRecep YAZGAN