Tüm Manşetler
Giriş Tarihi : 21-01-2021 08:20   Güncelleme : 21-01-2021 08:20

İnsan Vakfı’ndan İdlib’e Acil Yardım!

İnsan Vakfı, İdlib'deki savaş mağduru ihtiyaç sahiplerine insani yardım malzemesi gönderdi.

İnsan Vakfı’ndan İdlib’e Acil Yardım!

İnsan Vakfı, kış ayı dolayısıyla rejim güçlerinin sivillere yönelik yaptığı saldırılardan kaçarak Türkiye sınırına göç eden İdlib halkına gıda, giyim ve barınma yardımları ulaştırıyor. İnsani Yardım Tırımız Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü Sınır Kapısından geçerek bölge halkına dağıtılacak.

 

“İDLİB’E ACİL YARDIM”

İnsan Vakfı olarak 9 yıldır devam eden bu acı tablo karşısında duyarsız kalmıyor, destekleri ile insani yardım faaliyetleri düzenlemeye devam ediyor ve “İdlib’e Acil Yardım” kampanyaya destek olan tüm gönüllerle birlikte ülke insanına zor zamanlarında acılara ortak oluyor.

İnsan Vakfı Kurumsal İletişim Yöneticisi Yunus Berk, “İnsan Vakfının 2021 kış yardımları kapsamında zor durumda olan İdlib halkının yanında olduklarını belirterek, "Suriye’nin İdlib kentindeki çetin hava koşulları mültecilerin hayatını zorlaştırdı. Yaşanan sağanak yağmur Suriye'nin İdlib kırsalında bulunan yaklaşık 50 bin sivilin yaşadığı düzensiz kampları sular altında bıraktı. Kamplarda bulunan çadırların çoğunda su baskını olması sebebiyle bu çadırlarda yaşam mücadelesi veren selzedelerin yatak, yorgan, giyim gibi malzemeleri de kullanılamaz hale geldi. İnsan vakfı olarak, Kırsal bölgedeki ihtiyaç sahipleri için yapan yağışlardan etkilenen idlibli kardeşlerimiz için içerisinde gıda, giyim, temel ihtiyaçlardan oluşan insani yardım tırımızı gönderiyoruz. Yapılan tespitlerle birlikte ihtiyaçları yerinde karşılamaya devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

Recep YAZGANRecep YAZGAN