Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 17-06-2021 10:30   Güncelleme : 17-06-2021 10:30

İnsanlığın İstiklal Marşı Ezandır!

İnsanlığın İstiklal Marşı Ezandır!

622 yılı 15 Haziran’da ilk Ezan Bilal-i Habeşi efendimiz tarafından okunmuş, Ezan platformu tarafından 15/16 haziran “Ezan Bayramı” olarak kabul edilmiştir. 16 Haziran’ın hikmetiyse ülkemizde 18 yıllık esaretten sonra 16 haziran 1950 yılında Ezan aslına dönüştürülerek özgürlüğüne kavuşmuştur. Sizce bu iki günün arka arkaya olmasında bir mesaj yok mu? Bana kalırsa bu bir mucize ve bize bir vazife veriyor;”Ezanı anın, önemseyin, gündemde tutun” der gibi.

Bir az da kabiliyetin nispetinde ezanı analiz edelim;

Siz Allah’ı en büyük kabul ederseniz, zorluklar aşılır, sıkıntılar giderilir, huzur, emniyet ve güven sağlanır, müslüm gayri müslüm, kadın/erkek, büyük/ küçük, genç/yaşlı herkes kendini güvende hisseder.Çünkü birbiriniz sorgulayabilecek ölçülüleriniz olur, aranızda bir sorun oluşursa “Allah’ın dediği olur”

Evet  “Allahu ekber”, zalim ve zorbaların dizlerini titreten bir cümle, bir anlamda haddini aşanların başına indirilen bir balyoz gibi “hayır, hayır! sen bir hiçsin” der gibi, yada kimi insanların hükümdarlara uyarı niteliğinde dediği gibi “padişahım gururlanma senden büyük Allah vardır”

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN