Ekonomi
Giriş Tarihi : 21-12-2021 09:57   Güncelleme : 21-12-2021 09:57

İş Dünyasından Tam Destek

​Yüksek faizi savunan TÜSIAD’ın karşı çıktığı yatırım, üretim, istihdam ve ihracata dayanan yeni ekonomi modeline yerli ve milli işadamlarından tam destek geldi.

İş Dünyasından Tam Destek

MÜSIAD, ASKON ve TÜMSIAD düşük faiz politikasının önayak olduğu kalkınma modeline güvenini açıkladı.

KAZANIMLAR ARTACAK

TÜSIAD’ın sömürü düzenini doğuran yüksek faizi savunan açıklamasına karşı Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nden yeni ekonomi modeline destek mesajı geldi. MÜSİAD’dan yapılan açıklamada, “Üretim, yatırım, ihracat ve istihdam odaklı kazanımlarımızı katbekat artıracağına inandığımız düşük faiz odaklı politikanın destekçisi olduğumuzu ifade ediyoruz.” denildi.

İSTİKRAR SÜRECEK

MÜSIAD’ın ardından ASKON ve TÜMSİAD da milli duruş sergiledi. ASKON’dan paylaşılan bildiride yeni ekonomik modele duyulan güven vurgulanırken, “Ülkemizin son 20 yılda gösterdiği istikrarlı gelişimi yine aynı istikrarla devam ettireceğine olan güvenimiz tamdır.” ifadelerine yer verildi. TÜMSİAD da yeni modelin umut verici olduğunu açıkladı.

TÜSIAD BİLDİĞİNİZ GİBİ

CUMHURBAŞKANI Erdoğan’ın yeni ekonomik modeli hedef alan TÜSİAD’a yönelik eleştirilerinin ardından TÜSİAD ise düşmanlığını sürdürdü. YİK Başkanı Tuncay Özilhan, dövizdeki yükselişe TÜSİAD’ın yaptığı katkıyı görmezden gelerek “Üretim odaklı ihracatı önceleyen ekonomi modelinin amaçladığı hedeflere istikrarsız bir ekonomi ile ulaşılamaz” dedi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN