Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 14-08-2021 11:44   Güncelleme : 14-08-2021 11:49

İslam Kahramanı Adnan Menderes!

Türk siyasi tarihinin en önemli şahıslarından biri olan Ali Adnan Ertekin Menderes, İslam’a hizmet etmiş en önemi kişilerden bir tanesidir. Çünkü İslam dinine ait bütün kural ve sembolleri yıkmaya çalışan tek partili CHP yönetimine karşı en önemli direnişi başlatmış ve başarı ile sonlandırmıştır.

İslam Kahramanı Adnan Menderes!

14 Mayıs 1950 tarihinde daha iktidara geldiği ilk günde şarkı sözlerine benzeyen “tangır-tungur” ifadesini “Allahu ekber- Allahu ekber” şeklindeki aslına çevirmiş gerçek bir kahramandır.

Ezan-ı Muhammed’in (asm) orijinal şekliyle yeniden okunmaya başlanması; Türkiye üzerindeki kara bulutların açılmaya başladığı en önemli tarihlerden bir tanesidir. İşte yapılan bu icraat bazı Sabetaycılar tarafından kendilerine karşı yapılmış bir ihanet olarak görülmüştür.

1950 Yılı, çok partili hayatın başlaması ve gerçek demokrasinin yürürlüğe girdiği bir kırılma noktasıdır. Bundan sonra ezilip aşağılanan Türkler; artık onurları ile başlarını dik tutmaya başlamış yeniden ataları gibi kahramanlık destanlarını yazmaya başlamıştır.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN