Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 25-08-2020 12:27   Güncelleme : 25-08-2020 12:27

İstanbul’umuzun Beyrut Gibi Olmaması İçin Kanal İstanbul Gereklidir

İstanbul’umuzun Beyrut Gibi Olmaması İçin Kanal İstanbul Gereklidir

Beyrut Limanında meydana gelen ve yüzlerce insanın öldüğü patlama yürek burkuyor. Bunun Lübnan devletinin bir ihmali olduğu ve “geliyorum” diyen kazaya bilerek göz yumulduğu iddiaları bulunmaktadır. Zaten Lübnan Başbakanı ve bakanlar istifa etmiştir.

Gerçekten’de Gürcistan’dan kalkıp Afrika ülkesine giden fakat nasıl oluyorsa rotasında olmadığı halde Beyrut’a gelip tutuklanan ve yükü tahliye edilen bir gemi var. Geminin yükü uzun süre yapılan onca itiraza rağmen limanda bekletiliyor. Sabotaj olduğunda şüphe olmayan bir yangın sonrasında ülkeye çok büyük bir zarar veriliyor.

Gemilerin sebep olduğu kazalardan ve bunun ne derece tehlikeli olduğundan bahsederek “Kanal İstanbul” projesinin önemli olduğunu yazılarımda dile getirmiştim. Bu olaydan sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı başta olmak üzere bazı kişilerin akıllarını başlarına almaları için bazı önemli hususları hatırlatmakta yarar görüyorum.

Öncelikle Kanal İstanbul’un bir güvenlik meselesi olduğunu anlamak gerekiyor. Türkiye'nin Boğazlarından geçen yabancı gemileri durdurabilmesi, denetleyebilmesi çok önemlidir. Milyonlarca dolar gelir getirmesi bir tarafa 20 milyon insanın yaşadığı bu metropolün güvenliği söz konusudur.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN