Dünya
Giriş Tarihi : 08-06-2021 11:55   Güncelleme : 08-06-2021 11:55

Kanada’da İslamofobik Hıristiyan Terörü!

Geçen Pazar günü Kanada’nın Ontario eyaletinde gerçekleşen ve 4 Müslüman Kanadalının ölümüyle sonuçlanan kazanın ‘islamofobik bir Hıristiyan eylem ve tasarlanmış bir katliam’ olduğu ortaya çıktı...

Kanada’da İslamofobik Hıristiyan Terörü!

20 yaşındaki aşırı kin ve nefret duyguları bulunduran bir sapkın olarak ifade edilen şahıs geçen haftaki gerçekleştirdiği eylemde ilk başta kaza süsü verilse de, polis soruşturması sonucu ortaya Batı da gün geçtikçe artan İslam düşmanlığı olduğu ortaya çıktı.

15 yaşında bir genç kızın ve 44 yaşında bir kadının 46 yaşında bir erkeğin ve 74 yaşında birinin ölümüne neden olan olayda soruşturma çok yönlü ilerletiliyor.

 

KANADA BASBAKANI TRUDEAU'DAN KINAMA

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Twitter'da "dehşete düştüğünü" söyledi. “Dünün nefret eylemiyle terörize edilen insanların sevdiklerine, sizin için buradayız. İslamofobinin hiçbir toplumumuzda yeri yoktur. Bu nefret sinsi ve aşağılık - ve durması gerekiyor ” diyerek bu vahim olayı kınadı.

 

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

Türkiye Cumhuriyeti Cumhrbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın da Kanada’daki Hırsitiyan terörörünü sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklamayala kınadı.

Kalın Twetter hesabında şunları yazdı:

“Kanada’da aracını kaldırımdaki yayaların üzerine süren ve 4 Müslümanı öldüren kişinin, İslamofobik saiklerle hareket ettiği açıklandı.

Bu, üretilmiş korkunun nefrete, nefretin düşmanlığa ve şiddete dönüşeceğinin en son örneğidir. Bu korkunç gidişat ve barbarlık durdurulmalıdır.”

Fransa da bugün itibari ile bu konu ana gündem oldu. Fransa Müslümanların özgürlüklerini ve ibadet haklarını kısıtlayan kararlar ile gündemde  olan bir ülke olduğu unutulmamalı....

Mehmet ÖZÇELİK/ Fransa

Recep YAZGANRecep YAZGAN