Genel
Giriş Tarihi : 03-10-2020 10:20   Güncelleme : 03-10-2020 10:20

Kanuni Sondaj Gemisinin Mürettebat Yatakları Samsun’dan!

Türkiye’nin sondaj çalışmalarını hızlandırmak amacıyla Fatih ve Yavuz gemilerine ek olarak satın aldığı Kanuni isimli sondaj gemisinin yatak ve tekstil ürünleri, Samsun sanayisinde faaliyet gösteren YOYS Yatak tarafından üretilerek gemiye gönderildi

Kanuni Sondaj Gemisinin Mürettebat Yatakları Samsun’dan!

2020 yılının başlarında Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından 37,5 Milyon Dolar karşılığında satın alınan Kanuni Gemisi , Mersinin Silifke ilçesine bağlı İncekum Mevkiinde ki NATO Limanında  bakım,güncelleme ve geliştirme çalıştırmalarının tamamlanmasının ardından sismik aramalara başlayacağı günü bekliyor.

Çalışmalar çerçevesinde büyük ölçüde yenilenerek kullanıma hazır hale getirilen Kanuni Gemisinin yatak ve tekstil ürünleri, uzun yıllardır Samsun sanayisinde faaliyet gösteren YOYS Yatak tarafından üretilerek gemiye teslim edildi.

Ticari kazançtan ziyade daha çok vatanımız ve milletimize fayda sağlamayı göz önünde bulundurmayı amaçladık açıklamalarında bulunan firma sahibi Efecan Yılmaz, bu vesileyle Samsun Sanayisinin de prestijini herkese göstermekten dolayı ayrıca mutlu olduklarını dile getirdi. 

En başından itibaren neden Samsun Sanayisinden bir fabrika ülkemiz için bu denli önem arz eden ve hayırlı bir işi almasın ki diye düşündüklerini belirten Efecan Yılmaz; ‘’Kendi sektörleri içerisinde bulunan ve Türkiye’de söz sahibi olan birçok yatak firması ile uzun soluklu bir yarış içerisine girdik. En başta da belirttiğim gibi önem verdiğimiz en son konu ticari kazanımdı. Elbette bir kazanç sağlayacaktık ama o kazancı en asgari oranda tutmayı öngördük.

Bu öngörü ile bu işi Samsun’a getirmeyi ve Samsun Sanayisinin prestijine de bir katkımız olması konusunda hem fikir olduk . Şükürler olsun ki dileklerimiz gerçekleşti. Sorunsuz bir şekilde üretim aşamamızı, sevkiyatımızı ve kurulumu gerçekleştirerek tüm Türkiye gibi bizde YOYS Yatak ailesi olarak heyecanla Kanuni Gemisinin denize indirileceği o büyük günü beklemeye geçtik’’ açıklamalarında bulundu.

Recep YAZGANRecep YAZGAN