Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 05-08-2022 10:54   Güncelleme : 05-08-2022 10:54

Katılım Bankalarının Düşmanları

Dünya çapında büyük bir ekonomik kriz var. Belki son iki yüzyıldan beri Siyonist banker ve kuruluşlar, finans piyasalarını kontrol ederek dünyaya hükmetmek istiyorlar. Birinci ve İkinci Dünya Savaşının kökeninde bu para babalarının çok büyük rolü olmuştur.

Katılım Bankalarının Düşmanları

20. Yüzyılda yaşanan dünya savaşlarının yol açtığı kan ve göz yaşı her yerde öylesine etkili olmuştur ki; böylesine acımasız ve gözü dönmüş toplumların toplu savaşlara yol açmaması için dünya ölçüsünde bir konsensüs meydana gelmiştir. Bu nedenle günümüzdeki savaşlar; genellikle iki ülke arasında veya “vekalet savaşı” adını verdiğimiz bir yöntemle dar kapsamlı olarak gerçekleşmektedir. Elbette bu süreçte nükleer silahların ortaya çıkardığı ve bütün dünyanın yok edileceği “şiddet dengesinin” de rolü büyüktür.

Para baronlarının ve dünyaya hükmetmek isteyen Siyonist güçlerinin elde ettiği gücün temelinde “faiz” veya “riba” adını verdiğimiz İslam’ın ve semavi dinlerin yasakladığı ahlaksız sistem bulunmaktadır. Dine inanmayan daha nice düşünce akımı dahi “faizciliğin” insanlık dışı bir sömürü sistemi olduğunu ileri sürmektedir. Öyle ki; komünizm adı verilen diyalektik materyalizm dahi bu sistemin insanlık adına ne derece tehlikeli bir hastalık olduğunu ispatlamış ve insanlığı uyarmaya çalışmıştır.

1664 yıldan beri İslamiyet bu paradan para kazanan ahlaksız sömürü sistemini yasaklamıştır. Bu faiz sistemi yerine “karzı hasen” adını verdiğimiz borçlanma sistemini getirerek para baronları ve tefecilerin önünü kesmiştir. Ne yazıktır ki; Müslümanların içine sızan Siyonistler başta olmak üzere çeşitli para baronları türlü türlü desise ve fitne ile çalışarak faizi meşru hale getirmeye çalışmışlardır. Öyle ki; kanunen suç olan katılım bankalarının faizle işlem yapmalarını dillerine dolamış ve helal kazançla yaşamaya çalışan Müslümanlara ve kurumlarına çamur atmaya çalışmışlardır. Bu çirkin fiillerine hala devam etmektedirler.

İşte bu aldatıcı insanların bir kısmı siyasi parti şeklinde ortaya çıkarak güya faiz karşısında görünerek katılım bankalarına saldırmayı kendilerine bir yol olarak seçmişlerdir. Reklamlarını yapmamak için isimlerini belirtmiyorum. Lakin kullandıkları söylem ve fitne şudur:

Katılım bankalarının düşmanı olan bu kişiler paranın faiz sisteminin bir parçası olarak üretildiğini iddia etmektedirler. Halkımızı kandırmak için söyledikleri en önemli argüman ise şudur: “Merkez Bankası bir anonim şirkettir ve bu bankanın sahipleri faiz baronlarıdır”. Demek ki neymiş “Merkez Bankasının bastığı paralar faiz işlemidir ve bunların kullanılması haramdır”.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN