Güncel
Giriş Tarihi : 29-10-2020 08:51   Güncelleme : 29-10-2020 08:51

Kendi Dinimizle Birlikte, Diğer Dinlerin Kutsallarına da Saygı Duyarız!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM AK Parti Grup Toplantısı’na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda milletvekillerine ve partililere hitaben bir konuşma yaptı.

Kendi Dinimizle Birlikte, Diğer Dinlerin Kutsallarına da Saygı Duyarız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Esayan'a Allah'tan rahmet dileyerek başladı.

 

Markar Esayan’ı ebedi aleme uğurlarken dünyaya da bir mesaj verdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “O mesaj da bizim birlikteliğimizin, kadim medeniyetimizin gereği neyse, orada dayalı olduğu anlayışıydı. Kendisine rahmet, ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum” dedi.

 

“DEAŞ’LA GERÇEK ANLAMDA SADECE TÜRKİYE MÜCADELE ETMEKTEDİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay ve İskenderun’a geçmiş olsun dileklerini ileterek, önceki gün Amanoslardan Türkiye’ye eylem için giren iki teröristin, güvenlik güçlerinin dikkati ve feraseti sayesinde kısa sürede tespit edilerek büyük bir felaketin önüne geçildiğini söyledi.

 

Etkisiz hâle getirilen teröristlerin daha önce belirlenen bir grubun son üyeleri olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kahraman güvenlik güçlerimizi tebrik ediyor, her birinin alınlarından öpüyorum. Bu olay, Türkiye’nin Suriye merkezli terör saldırıları konusundaki hassasiyetinin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha göstermiştir” dedi.

 

“Suriye sınırımız boyunca kontrolümüz altında bulunmayan yerlerdeki terör örgütü varlığının ve ülkemize yönelik tehditlerinin, bize verilen tüm sözlere rağmen, artarak sürdüğünü görüyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’ye verilen sözler tutularak, buralardaki tüm teröristlerin belirlenen hattın dışına çıkartılmazsa her an harekete geçmek için meşru sebebe sahip olunduğu uyarısını yineledi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’den gelen DEAŞ mensuplarının eylem arayışlarının sürdüğünün de geçen günlerde yakalanan çok sayıdaki teröristten bildiklerini belirterek, “Dolayısıyla, Suriye’deki varlıklarını DEAŞ’la mücadeleye bağlayanların bahanesinin altı da boştur. DEAŞ’la gerçek anlamda sadece Türkiye mücadele etmektedir” diye konuştu.

 

“TÜRKİYE'NİN GÜCÜ SURİYE’Yİ TÜM TERÖR ÖRGÜTLERİNDEN TEMİZLEMEYE YETER”

Rusya’nın İdlib bölgesindeki Suriye Millî Ordusu güçlerinin eğitim merkezine yönelik saldırısını, bölgede kalıcı barış ve huzurun istenmediğinin işareti olarak değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Aynı şekilde Amerika’nın, Suriye’nin Irak sınırı boyunca oluşturmaya çalıştığı yapının, yeni çatışmaların, acıların, trajedilerin habercisi olduğu da açıktır.  Suriye halkı, bölge dışından gelen güçler ile onların güdümündeki terör örgütlerinin ve rejimin strateji oyunlarının bedelini kanıyla, canıyla ödüyor. Biz bu riyakarlığa, bu haksızlığa, bu adaletsizliğe seyirci kalamayız. Çünkü sınırlarımızın hemen yanıbaşında yaşanan her hadisenin sancısını biz de hissediyoruz. Hatay’daki olay bunun en son ve somut örneğidir. Suriye topraklarına çöreklenen ama DEAŞ’la bizim kadar mücadelesi olmayan güçler, artık bu orta oyununu bir kenara bırakmalıdır.”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin gücünün, gerekiyorsa Suriye’yi tüm terör örgütlerinden temizlemeye yeterli olduğunun altını çizerek, “Ama biliyoruz ki, Suriye üzerinde yapılan hesapların ülke halkının yaşadığı zulmü sona erdirmekle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Bizim tek gayemiz kendi güvenliğimizi sağlamak, Suriye halkının huzura ve esenliğe kavuşmasını sağlamaktır” vurgusunda bulundu.

 

“Bir asırdır emperyalistlerin oyun sahası hâline dönüşmüş bu kadim coğrafyanın artık içine sokulduğu cendereden kurtulma vakti gelmiştir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kutlu çıkışın en büyük destekçisinin de Türkiye olacağının altını çizdi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Siyasi, ekonomik, kültürel ve askerî gücümüzü artırmaya, kendimiz yanında kardeşlerimize ve dostlarımıza destek olmak için de ihtiyacımız bulunuyor. Velhasıl sorumluluğumuz ağırdır” ifadesini kullandı. 

 

“ELİMİZDEKİ HER DEĞER GİBİ CUMHURİYETİMİZE DE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Cumhuriyetin kuruluşunun 97’nci yıl dönümünün yarın kutlanacağını belirterek vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçtiğimiz asrın başlarında Balkanlardan Kafkaslara, Karadeniz’den Kuzey Afrika’ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada saldırıya uğrayan devletimize Anadolu toprakları bile çok görülmüştü. Bugünkü topraklarımızı parça parça bölerek paylaşmayı, milletimizi Anadolu’da esir hâline getirmeyi ve hatta tümden tasfiye etmeyi planlayanların hesaplarını, İstiklal Harbimizle bozmuştuk. Dönemin şartlarında razı olabileceğimizin asgarisini oluşturan, Misak-ı Millî’nin bile gerisindeki bugünkü sınırlarımızda kendimize yeni bir gelecek kurduk. Millî iradenin üstünlüğü ilkesi üzerine inşa edilen Cumhuriyetimiz, işte bu geleceğin sembolüdür.”

 

Cumhuriyetin siyasi, ekonomik, terör gibi pek çok badireyi atlatarak bugünlere ulaştığını, Gazi Meclis’in en son 15 Temmuz’da ikinci kez gazilük unvanıyla şereflendiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Elimizdeki her değer gibi Cumhuriyetimize de sahip çıkacağız. Yakın zamanda bölgemizde yaşananlar bu gerçeğin en açık ispatıdır. Geçmişten bugüne hepimizin bildiği tüm eksiklerine, tüm sıkıntılarına rağmen Cumhuriyetimize var gücümüzle sahip çıkarak kendimize güçlü bir gelecek inşa edeceğiz” açıklamasında bulundu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nasıl İstiklal Harbimizde Gazi Mustafa Kemal Paşa ordumuza ‘İlk hedefiniz Akdeniz’ diyerek istikamet göstermişse, bugün bizim de ilk durağımız 2023 hedeflerimizdir. Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması demek, her alanda dünyanın en üst ligindeki varlığını tescil etmesi demektir. Ülkemizin son yedi yıldır kesintisiz yaşadığı saldırı dalgası, kimi alanlardaki ilerlememizi yavaşlatmış olsa da 2023 hedeflerimize ulaşmakta kararlıyız. Böylece, bizden sonraki nesillere 2053 vizyonlarını hayata geçirebilecekleri büyük ve güçlü bir Türkiye bırakmış olacağız” dedi.

 

“BİZ KENDİ DİNİMİZLE BİRLİKTE, DİĞER DİNLERİN KUTSALLARINA DA SAYGI DUYAN BİR MİLLETİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu gecenin Müslümanlar için özel bir gece olduğuna dikkati çekerek, “Bugün Mevlid-i Nebi’yi, yani Peygamberimizin veladetiyle dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümünü idrak ediyoruz. Rabbime, bizleri ‘adı güzel kendi güzel Muhammed’in dünyaya vasıl oluşunun bir sene-i devriyesine daha kavuşturduğu için hamd ediyorum.Bu mübarek gecenin günahlarımızın affına vesile olmasını diliyorum. Bu kutlu gece hürmetine, Rabbimin, kıldığımız namazları, ettiğimiz duaları, yaptığımız hayır ve hasenatı dergâhı izzetinde kabul buyurmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam ve Müslüman düşmanlığının, Peygamber Hazreti Muhammed’e saygısızlığın, özellikle Avrupa’daki yöneticiler arasında âdeta kanser gibi yayıldığı bir dönemden geçildiğini söyledi.

 

Fransa’da yayımlanan bir derginin kapaktan yayınladığı karikatürle şahsının hedef alındığına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Bu tür ahlaksız yayınlara, ne yaptığını görmek amacıyla da olsa itibar etmeyi dahi zül kabul ettiğim için karikatüre bakmadım. Ben neyim ki, benim sevgili Peygamberim, Sevgililer Sevgilisine bu denli hakaret eden bu namuszuslarla ilgili benim herhangi bir şey söylememe de gerek yok zaten.  Üzüntüm ve öfkem; şahsıma yapılan iğrenç saldırıdan değil, aynı mecranın canımızdan aziz bildiğimiz Peygamber Efendimize yönelik terbiyesizliklerin kaynağı olmasındandır. Hedefin şahsımız değil, savunduğumuz değerlerimiz olduğunu biliyoruz. Ülkemizde de bunların uzantıları olduğunu biliyor ve görüyoruz. Hatta hatta bu Parlamento’nun çatısı altında olanları da biliyoruz, aile mefhumunu bir kenara koymak suretiyle bu tür saldırının içerisinde olanları da biliyoruz. Böyle bir zamanda yekvucüd olmak gerekirken hâlâ bunlar buralardan oy devşireceklerini zannediyorlar. Bu pazarda size yer yok. İslam ve Türkiye düşmlanlarının, özgürlük adına girdikleri kin ve nefret bataklığında boğulup gideceklerine inanıyorum. Bunlar, Avrupa’nın, yeniden barbarlık dönemine geri gidişinin işaretleridir. Fransa ve genel olarak Avrupa, Makron’un ve onunla aynı zihniyeti taşıyanların bu kısır, provokatif, çirkin, nefret tohumları saçan politikalarını hak etmiyor.”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağduyulu Avrupalıları, kendileri ve çocukları adına aydınlık bir gelecek için bu tehlikeli gidişe karşı inisiyatif geliştirmeye davet ederek, “Müslüman ve Türk düşmanlığını iç politikalarındaki başarısızlıklarını örtmenin kılıfı olarak kullanmaya çalışanlardan, o kirli ellerini mukaddes değerlerimizden çekmelerini istiyoruz” çağrısında bulundu.

 

“Mekke’ye, Medine’ye, Asya’ya, Afrika’ya, Avrupa’ya, tüm dünyaya, tüm alemlere ve tüm zamanlara şeref veren Peygamber Efendimize yapılan saldırılara samimiyetle karşı durmak bizim şeref meselemizdir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz, son nefesimizi verdiğimiz gün değil, asıl bu saldırılar karşısında sessiz kaldığımız, tepkisiz kaldığımız, mukabelede bulunmadığımız gün öldük demektir” ifadesini kullandı.

 

Türk milletinin inancına ve değerlerine yönelik hiçbir saldırı karşısında cibilliyetsiz bir tavrı asla takınamayacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Üstelik biz kendi dinimizle birlikte, diğer dinlerin kutsallarına da saygı duyan bir milletiz. Asırlardır bu topraklarda cami, kilise, sinagog yan yana müntesiplerine hizmet vermiştir. Hatta ecdadımızın koruması, devletin koruması altına almıştır. İstanbul’dan Hatay’a bunun sayısız örneği hâlâ vardır” dedi.

 

“KİMSENİN İNANCINA, İBADETİNE, KUTSALINA MÜDAHALE ETMEDİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batılı ülkelere seslendiğini belirterek, “Siz değil misiniz Ruanda’da yüzbinlerce insanı katleden, siz değil misiniz milyonlarca Cezayirliyi katleden, siz değil misiniz Afrika’nın her ülkesine sadece elmas, fosfat, altın var diyen ve giren oradaki insanları katleden? Siz katilsiniz, katil” diye konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haçlı Seferlerinden itibaren, Avrupa üzerinden gelen fitne ve kin tohumlarının bu topraklara düşmeye başladığını ve huzurun bozulduğunu anlatarak, “Bin yıl birlikte yaşadığımız insanlarla bir anda düşman kesilmemiz için hiçbir sebep yoktur. Biz sadece dışarıdan ve içeriden maruz kaldığımız saldırılara karşı kendimizi savunduk. Tehcir ve mübadele gibi hadiseler, Batılı güçlerin topraklarımızda sahneledikleri oyunların acı sonuçlarıdır. Buna rağmen, ülkemizde vatandaşımız veya misafirimiz olarak bulunan diğer dinlerin mensupları eşsiz bir hoşgörü ve saygı iklimi içinde hayatlarını sürdürdüyor” ifadelerine yer verdi.

 

Türkiye genelinde ibadete açık 435 kilise, sinagog ve havra bulunduğunun v ebunların devletin güvencesi altında bulunduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kimsenin inancına, ibadetine, kutsalına müdahale etmediklerinin altını çizdi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 18 yılda vakıf mallarının iadesinden kilise ve diğer ibadethanelerin restorasyonuna kadar farklı inançlara mensup vatandaşların dinî özgürlüklerini genişletmek için pek çok adım attıklarının altını çizerek, Türkiye Cumhurbaşkanı olarak Hristiyan ve Musevi vatandaşların sıkıntısını, derdini daima kendi sorunu olarak gördüğünü kaydetti.

 

 “Ülkemizdeki hoşgörü anlayışı, Avrupa’daki gibi faşist suratların yüzlerine maske yaptıkları türden bir riyakârlık değil; inancımızın köklerinden ve kalbimizin derinliklerinden gelen samimi bir hissiyattır” sözlerine yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Almanya’da Mevlana Camisine sabah namazında 100-150 kadar Alman polisinin girmesini Şansöyle Merkel izah edemez” diye konuştu.

 

“HİÇ KİMSEYE İNANCINDAN ÖTÜRÜ HUSUMET BESLEMEYİZ”

Almanya devletinin, bu ülkede yaşayan Türklerin kimliğine değer vermemesinin ciddi bir sıkıntı olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstiklalimize, istikbalimize, değerlerimize saygı duyulması şartıyla, biz hiç kimseye inancından, kökeninden, renginden, mezhebinden, meşrebinden ötürü husumet beslemeyiz. Bu kırmızı çizgilerimiz aşıldığında da, hiç kimse kusura bakmasın, babamızın oğlu olsa gözümüz görmez” şeklinde konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan’ın saldırıları üzerine Azerbaycan’ın yaklaşık 30 yıldır işgal altında olan topraklarını kurtarmak için başlattığı harekata da değinerek, Minsk Üçlüsü’nün 30 yıldır sorunu çözüme kavuşturamadığını, âdeta ipe un serdiklerini anlattı.

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile dün akşam bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini ve durum değerlendirmesi yaptıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin’e Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile görüşme teklifinde bulunduğunu, kenisinin de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşerek sorunu çözüme kavuşturabileceklerini kaydetti.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmesinde Azerbaycan’a saldıran Ermeni askerleri arasında terör örgütü PKK-PYD üyelerinin de bulunduğunu söylediğini aktararak, bu konuda gereğinin yapılması gerektiği, aksi takdirde gereğinin yapılacağı uyarısında bulunduğunu bildirdi.

 

“MÜSLÜMANDAN TERÖRİST OLMAZ, TERÖRİSTTEN DE MÜSLÜMAN OLMAZ”

“İslam’a ve Müslümanlara saldıranların en büyük bahanesi, daha doğrusu hilesi, bu kavramları terörle aynileştirmek, özdeşleştirmektir” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, değerlendirmelerine şöyle devam etti: “Peygamber Efendimize hakareti de, düşünce ve fikir özgürlüğü kılıfı altında meşrulaştırmaya çalışıyorlar. Hâlbuki, Müslümandan terörist olmaz, teröristten de Müslüman olmaz. Terörist, kendi amaçlarına ulaşmak için masum insanları katletmekten çekinmeyen, bu yolda her yöntemi kullanabilen, kalbi kara, eli kanlı bir canidir. Teröristi, Müslüman da olsa, Hristiyan da olsa, Musevi de olsa, Budist de olsa, herhangi bir dine mensup olmasa da, diğer tüm sıfatlarının ötesindeki amaçları ve eylemleriyle tanımlamak gerekir. Kendini nasıl tanımlarsa tanımlasın, teröristi böyle görmeyen ve tavır geliştirmeyen herkes, işte Fransa’nın düştüğü duruma düşer. Aynı şekilde Peygamber Efendimize yönelik saygısızlıkların özgürlükle izahı da en bayağısından bir kandırmaca gayretinden başka bir şey değildir. Hâlbuki Peygamber Efendimiz, insana insan olduğu için saygı duyan, kişinin dini dahil diğer tüm vasıflarına bunun ardından bakan bir anlayışa sahipti.”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslamı ve Müslümanları, kendinden başka hiç kimseye tahammülu olmayan, terör yoluyla diğer dinlerin mensuplarını hedef alan bir konumda göstermenin İslam’a yapılan en büyük bühtan olduğunu söyleyerek, “Zulüm gören Müslüman, ölen Müslüman, tüm yükü çeken Müslüman... Buna karşılık bunun gürültüsünü çıkartan, istismarını yapan, rantını yiyen, terörizm üzerinden İslama ve Müslümanlara hakaret eden ise Batı ve Avrupa... Bu çarpıklığı dile getirdiğimiz, yüzlerine vurduğumuz için de bize saldırıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, imkân bulduğumuz her platformda hakkı ve hakikatı savunmaktan vazgeçmeyeceğiz” açıklamasında bulundu.

 

“SİYASİ VE EKONOMİK BAĞIMSIZLIĞIMIZI GÜÇLENDİRDİKÇE HEDEFLERİMİZE BİRAZ DAHA YAKLAŞIYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye, dünyadaki siyasi ve ekonomik güç dengelerinin yeniden şekillendiği şu kritik süreçte, tarihî bir mücadelenin içindedir. Milletimizin birliği ve beraberliği ile devletimizin büyüklüğünden aldığımız güçle, bu mücadeleyi başarıya ulaştırmakta kararlıyız. Biz kendimiz, dostlarımız ve tüm insanlık için adil, ahlaklı, iyi, güzel, hayırlı olanı istiyoruz” dedi.

 

Son iki asırdır dünyayı demokrasi, özgürlük, çoğulculuk, hukuk devleti gibi kavramlar üzerinden yönetenlerin gerçek yüzlerinin son dönemde ardı ardına yaşanan krizlerle birlikte ortaya çıkmaya başladığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu cilalı maskenin ardındaki faşist, ırkçı, kibirli, kendinden olmayan herkesi düşman gören zihniyet, Avrupa demokrasisini kanser gibi sarıyor.  Avrupa değerleri, Fransa değerleri denen ve tüm dünyaya dikte edilen ilkeler, bizzat bunları vaaz edenler tarafından çiğnenmektedir” diye konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle İslam ve Türk düşmanlığının tüm Avrupa’da yükseldiğine işaret ederek şöyle konuştu: “Bedelini, dünyanın ve insanlığın kalan kısmının tamamının acı ve sefalet olarak ödediği sahte özgürlük ve refah düzenlerinin tehdit altına girdiğini görenlerin hırçınlığı her geçen gün artıyor. Türkiye, bu çirkin ve nobran zihniyetin saldırılarına rağmen, medeniyetinin ve tarihinin mirası olan sorumluluklarını yerine getiriyor. Bunun için Kafkasya’dan Kuzey Afrika’ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada mücadele yürütüyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı olan 2023’e, kendimiz ve tüm dostlarımız için daha huzurlu, güvenli, müreffeh bir dünyaya kavuşmuş olarak girmeyi hedefliyoruz. Siyasi ve ekonomik bağımsızlığımızı güçlendirdikçe hedeflerimize biraz daha yaklaşıyor, mazlumlar ve mağdurlar nezdindeki itibarımızı sürekli yükseltiyoruz. Girdikleri yanlış yolu düzeltmeye çalışmak yerine, çıkış yolunu ülkemizi kuşatma altına alarak arayanların sonu hüsran olacaktır.Muhteris ve zalim yönetimleri bekleyen akıbet, bir süre sonra kendi ülkelerinde dahi sokağa çıkamayacakları bir nefretin odağı hâline dönüşmektir. Biz kendi yolumuzda ilerlemeyi sürdüreceğiz.”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azeri Türklerine Ermenistan’a karşı mücadelelerinde başarılar dileyerek, “İnanıyorum ki zafer Azeri Türkü kardeşlerimindir. Rabbim yar ve yardımcıları olsun. Buradaki mücadelelerinde her an yanlarında olduk, yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nın ardından Meclis'te gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

 

“TÜRKİYE BİR KABİLE DEVLETİ DEĞİL”

Fransa'nın Ankara Büyükelçiliğinin, vatandaşlarına Türkiye'ye seyahat uyarısı yaptığının hatırlatılması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz şu anda Paris Büyükelçimize, şu anda orayla ilgili hukuki bir süreç var. Buradaki ayağı var, oradaki ayağı var. Bu süreci başlatıyoruz. Fransa'nın seyahatlerle ilgili bir kararı varsa biz o kararı bir görürüz, gözden geçiririz. Bunlara karşı mukabil adımları da biz atarız. Türkiye bir kabile devleti değil, hele hele Macron gibilerin baktığı, tanıdığı bir devlet de değil” diye konuştu.

 

“ŞEHİTLERİMİZİN KANINI YERDE BIRAKMADIK”

“Sınır ötesi harekâta ilişkin, 'Bir gece ansızın gelebiliriz’ ifadesini kullanıyorsunuz ama bugün sanki yeni bir sınır ötesi harekâta ilişkin ipuçları verdiniz. Böyle bir durum söz konusu mu?” sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gerçekten öyle bir sınır ötesi operasyonu anladın mı? Biz zaten sınır ötesindeyiz. Pençe'de, Barış Pınarı'nda, Zeytin Dalı'nda, bütün oralarda her an varız ve şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız” karşılığını verdi.

 

MHP'nin, “askıda ekmek” kampanyasına muhalefetten eleştirilerin geldiğinin dile getirilmesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her şeyi bizden öğrenmeyin. Türkiye'de böyle bir şey var mı? Bugün evine ekmek götüremeyen diye bir şey Türkiye'de var mı? Buna inanıyor musunuz? Bazı şeyleri siz kendiniz bir çözün. Var mı böyle bir şey? Elhamdülillah bugün asgari ücretiyle, maaşıyla, her şeyiyle birçok ülkeyi geride bırakmış bir Türkiye var. Büyüme oranına bakıyorsun şu anda dünyada hamdolsun en iyi noktada olan bir ülkeyiz. IMF'in, OECD'nin ölçeklerine bakıyorsun, en iyi konumda olan ülke konumundayız ama bunlar hesap kitap bilmiyor” ifadelerini kullandı.

Recep YAZGANRecep YAZGAN