Samsun Haber
Giriş Tarihi : 02-12-2017 09:00   Güncelleme : 02-12-2017 09:43

Kitap okumaktan hiç vazgeçmedim!

​Samsun’da ayakkabı boyacılığı yapan 57 yaşındaki Yücel Kılıç’ın bir özelliği var ki görenleri hayrete düşürüyor.

Kitap okumaktan hiç vazgeçmedim!

1960 doğumlu Yücel Kılıç, işi olmadığı zamanlar boya sandığından kitabını çıkararak okumaya başlıyor.

Elinde Orhan Pamuk’un Masumiyet Müzesi isimli kitabını gördüğümüz ayakkabı boyacısı Yücel Kılıç Pamuk’un daha önceden de Kırmızı Saçlı Kız isimli romanını okuduğunu öğrendik.

ÜNİVERSİTE MEZUNU AYAKKABI BOYACISI

Samsun Subaşı Mevkiinde ayakkabı boyacılığı yapan Yücel Kılıç aynı zamanda üniversite mezunu. Kılıç, Malatya İnönü üniversitesi İktisadi ve idari bilimler fakültesi işletme bölümünden mezun olmuş.

Üniversite yıllarında üniversite komisyon başkanlığı yaptığını da söyleyen Kılıç, “Kenan Evren dönemiydi, sağcı solcu davaları vardı, ben de solcuydum, kavgaya karıştım bir adamı vurdum. 4 yıl 6 ay hapis yattım. Çıkınca sabıkalı olduğum içi iş bulamadım, üniversitede aynı bölümden mezun olduğum arkadaşım şimdiki eşim ile evlendim. 5 çocuğum var, 16 senedir boyacılık yapıyorum” diye konuştu.

BELEDİYEDEN BOYACILAR İÇİN KAPALI ALAN İSTİYOR

Günlük ortalama 30 TL kazandığını belirten Kılıç, “Okumayı çok seviyorum. Hiç bırakmadım okumayı. Kendi hayatımla alakalı bir de kitap yazıyorum. Yazın insanlar genelde spor ayakkabı giydikleri için işlerimiz azalıyor. Kışın da yağmurla, çamurla ve soğukla mücadele veriyoruz. Belediyemizden ayakkabı boyacıları için başımızı sokabileceğimiz kapalı bir alan rica ediyoruz” diyerek kitap okumaya zaman bulamayanlara, okumanın her şart ve zeminde mümkün olabileceğine güzel bir örnek olmanın gururuyla gelen müşterisinin ayakkabılarını boyamaya başladı. 

adminadmin