Genel
Giriş Tarihi : 26-05-2021 12:10   Güncelleme : 26-05-2021 12:10

Kolonya Çeşitleri ve Yararları

Türk kültürünün önemli bir parçası olarak hepimizin bildiği kolonya oldukça fazla sayıda türü ve çeşide sahiptir.

Kolonya Çeşitleri ve Yararları

Üretildiği bölgeye bağlı olarak farklı kokular ve özelliklere sahip birçok kolonya çeşitleri bulunur. Farklı amaç altında kolonya gün içerisinde çok kullanılır. Özellikle kültürümüz içerisinde yer alan misafirliğe gelen kişilere öncelikli olarak kolonya servis edilir.

Her zevke hitap edebilen kolonya çeşitleri içerisinden tercih yaparken zorlanmak mümkündür. Kolonya birçok fayda sağlar. Bu faydalar içerisinde ferahlık, sakinleştiricilik, güzel koku, dezenfektan görevi, baş ağrısı giderici gibi sayılabilir.

 

Kolonya İçerik Olarak Hani Türlere Sahiptir?

Kolonya çeşitleri içerisinde beyaz zambak kolonyası, Balıkesir yöresine ait olup ferahlatıcı ve hoş bir kokuya sahiptir. Bebek kolonyası, hepimizin süreç içerisinde ilgisini çeken hoş ve etkileyici kokusuyla beraber; sıcak yaz aylarında ferahlamak için kullanılan bebeklerinizin hassas cildi için özel olarak üretilen türüdür.

Çam kolonyası Bolu yöresine ait bölgenin en şöhretli ve yöresel ürünleri arasında ilk sırada yer alır. Özel ve doğal çam kokularının farklı kokularla bir araya gelmesinden oluşur. Yine kolonya çeşitleri içerisinde hepimizin sıklıkla karşılaştığı tütün kolonyası, traş kolonyası, lavanta kolonyası, leylak kolonyası gibi farklı türler kendine has özellikleri ve kokuları ile ön plandadırlar. Klasik limon kolonyası ve diğer tüm çeşitleri https://www.dermokilshop.com/kolonya sitesinden temin edebilirsiniz.

Recep YAZGANRecep YAZGAN