Dünya
Giriş Tarihi : 02-04-2020 11:44   Güncelleme : 02-04-2020 11:44

Korona’nın Yayılması İran’da Yavaşladı!

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, tüm illerde korona’ya yakalanma seyrinin azaldığını belirterek, halktan, yetkililerle virüsün yayılması ile mücadelede verdiği desteğe teşekkür etti.

Korona’nın Yayılması İran’da Yavaşladı!

Bakanlar kurulu Toplantısında konuşan Ruhani, İran’da geleneksel olarak 1 Nisan’da kutlan Sizdeh Beder (Tabiat Günü) olduğunu belirterek, halkın her sene bugünü dışarıda geçirdiğini ve Nevruz tatillerinin sona ermesini kutladıklarını belirterek bu sene sağlık sebebi ile bunu yapmadıkları ve kutlamayı farklı bir zamana bıraktıklarını söyledi.

 

Halka yapılan tavsiyelere uyduklarından dolayı teşekkür eden Ruhani, tüm illerde virüse yakalanma oranlarındaki düşüşün halkın desteğinden olduğunu söyledi.

 

Halkın seyahatlerinin trenle yüzde 94, otobüsle yüzde 75, uçakla yüzde 70 azaldığını belirten Ruhani, bu sene Nevruz tatilleri seyahatlerinin ortalama yüzde 80 azaldığını söyledi.

 

İran Sağlık Bakanlığı Bilgilendirme Merkezi Başkanı Kiyanuş Cihanpur, bugüne kadar İran'da korona virüsünden hayatını kaybedenlerin sayısının 2898 kişiye yükseldiğini, bu hastalığa yakalananların sayısının 44 bin 606 kişiye yükseldiğini, 14 bin 656 kişinin ise iyileştiğini bildirdi.

 

Dünden bu yana 3111 kişide daha korona virüsünün tespit edildiğine dikkati çeken Cihanpur, hastalardan 141’innnin son 24 saatte yaşamını yitirdiğini söyledi.

Kaynak: İRNA

Recep YAZGANRecep YAZGAN