Güncel
Giriş Tarihi : 08-09-2020 15:03   Güncelleme : 08-09-2020 15:03

Kronik Hastalara Sağlık Raporu Müjdesi!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Kovid-19 ile mücadelede SGK tedbirleri kapsamında, “Kronik hastalarımızın 1 Ocak itibariyle sona eren sağlık raporları normalleşme sürecinde de geçerli olacak” dedi.

Kronik Hastalara Sağlık Raporu Müjdesi!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kovid-19 ile mücadelede kurumlar kapsamında aldığı tedbir kararlarını uygulamaya devam ediyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tedbirleri kapsamında kronik hastaların sağlık raporları geçerli olmaya devam edecek. Ayrıca, bu süreçte ilaç ve tıbbi malzeme bedeli de SGK tarafından karşılanacak.

 

İLAÇ VE TIBBİ MALZEME BEDELİNİ SGK KARŞILAYACAK

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Kovid-19 ile mücadelede SGK tedbirleri kapsamında, “Normalleşme Sürecinde de kronik hastalarımızın 1 Ocak itibariyle süresi dolan sağlık raporları ve reçeteleri ikinci bir duyuruya kadar geçerli olacak” dedi. Selçuk, kronik hastalığı nedeniyle sağlık raporuna dayalı olarak ilaç ve tıbbi malzeme hastaların yeniden reçete düzenletmelerine gerek kalmayacağını belirtti.

 

Kronik hastaların ve yüksek risk grubunda bulunanların reçete yazdırmak için sağlık hizmeti sunucularına başvurma zorunluluğunun geçici olarak ortadan kaldırıldığını hatırlatan Bakan Selçuk, bu sürede ilaç ve tıbbi malzeme bedelinin de SGK tarafından karşılanacağını yineledi. Selçuk, daha önce bir aylık verilen ilaçlar da üç aylık olarak verilmeye devam edileceğini belirtti. Bakan Selçuk, ayrıca kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımız ile kronik hastalık nedeniyle idari izinli sayılan kişilerin, ilaç ihtiyacının karşılanmasında 1 Ocak 2020 tarihi itibariyle MEDULA Sisteminde kayıtlı olan raporların geçerli olacağını hatırlattı. Öte yandan, engelli ve yaşlı aylığı ile evde bakım yardımlarında süreli engelli raporu bulunan hastaların mevcut raporları ikinci bir duyuruya kadar geçerliliği devam edecek.

Kaynak: Diriliş Postası - Sümeyye Aksu

Recep YAZGANRecep YAZGAN