Genel
Giriş Tarihi : 01-11-2018 14:44   Güncelleme : 01-11-2018 14:44

Marka değeri eriyor!

​OTAŞ’ın 2 yıldır ödemediği borçlar nedeniyle alacaklı bankaların, Türk Telekom yönetimine ortak olmasının ardından Türk Telekom markasında ciddi bir erime yaşanmaya başlandı.

Marka değeri eriyor!

Türk Telekom'un alacaklı bankaları, Türkiye İş Bankası, Garanti Bankası ve Akbank, bir açıklama yaparak şirketin hisselerini devralmak için 'özel amaçlı şirket' kurulduğunu açıklamıştı.

Türk Telekom’un ekonomik durumuna ilave olarak müşterilerinin şikâyetleri nedeniyle piyasada da bir güven bunalımı yaşıyor.

İşte Şikâyetlerden bazıları;

TÜRK TELEKOM İCRA SORUNU!

09/2018'de bir hukuk bürosundan annemin cep telefonuna şahsım ile ilgili, Türk Telekom'a olan 899 TL tutarındaki borcumdan dolayı haciz işlemlerin başlatılacağına dair SMS gönderilmiş. Söz konusu borç 2012 yılından kalmaymış! Aradan 6 yıl geçmiş. Merak ettim bunca zaman aklınız neredeydi? Haricen aboneliğim fesih edileli de 6 yıl olmuş! Onu da geçtim bu süre zarfında borcuma dair ne bir resmi evrak ne de bir tebligat tarzı bir şeyler gelmedi! E-devletten bakınca borcum sıfır görünmekte. Mahkemede görüşüyor olacağız sizinle.

KENDİLERİNDEN HABERLERİ OLMAYAN TÜRK TELEKOM

Türk Telekom'un 2012’de kapattığım ev telefonu için cep telefonuma borçlarınızı ödemediğiniz için hakkınızda idari takip başlatılmıştır diye hukuk bürosundan mesaj geldi. Türk Telekom sabit ev numarasını hatırlamadığım için 2 gündür bilgi alamıyorum. Çalışanlar bile isteye yardımcı olmuyor 2 gündür bir yerlere aktarılıyoruz.

TÜRK TELEKOM İŞ DİSİPLİNSİZLİĞİ!

Mart ayından itibaren Türk Telekom'un faturalı bir paketini kullanıyoruz. Hem ben hem de kardeşim aynı zamanda kullanmaya başladık. 2 ay sonra ikimize gelen ücretlerin farklı olduğunu ve bunun paketten kaynaklandığını fark ettik. Müşteri hizmetleri ile görüştüğümüzde bana faturalı kardeşime faturasız paket olarak işlem yapılmış, fiyat farkı olduğunu ve düzelteceklerini alınan fazla bedeli de bir sonraki dönem faturasından düşeceklerini söylediler.

Bir sonra ki ay da faturayı ödemek için baktığımızda ödenecek fatura tutarının olmadığını gördük sonradan da şu kadar düşme bedeliniz var şu kadar ödeyeceksiniz diye de bilgilendirme yapılmadığı için o ayın tutarının tamamen düşüldüğünü düşündük ve aradan 4 ay geçti bir mesajla ödememiş olduğunuz tutarınız bulunmakta icrai işlem başlatılacaktır diye haber veriliyor. Tabi bu aya kadar ne müşteri hizmetlerini aradığımızda ne de online işlemlerde hiçbir borç görünmüyor. Mesajı atan hukuk bürosu Mayıs ayından faturamız olduğunu söylüyor bunun üstüne müşteri hizmetleri ile görüşüyoruz ve aldığımız cevap o ay faturanızı ödememişsiniz ödemek zorundasınız, düşülecek olan tutar da aylara yansıtılmıştır. Bunu 4 ay sonra fark ediyorlar bir de fark ettikleri gibi yasal haklarını kullanacaklarını belirterek müşteriye mesaj yollatıyorlar.

Bu ücret madem alınacak borcumuz neden sistemde gözükmüyor ya da neden daha önce en azından bir mesajla haber verilmiyor? Onu da geçtim borcumuzu ödeyeceğiz ne sistem üzerinden ne telefondan ne de normal bir bayiden halledebiliyoruz illaki müdürlüklerinin olduğu ana bayiden ödemek zorundaymışız. Borcu öğrenme şeklimiz ve ödemek için kırk dereden su getirmemiz ne kadar etik. Neyse biz borcumuzu ödedik ve taahhüdümüz biter bitmez hattımızı taşıyacağız. Böyle bir işleyişin içinde yer almak istemiyorum. Kesinlikle geri dönüş de beklemiyoruz.

Borcum varsa 6 yıldır neden 1 kez aranmadım ya da mesaj gelmedi. Geçen yıl TTNET aboneliği yaptırdım neden borcunuz var denmedi. Zaman aşımı ne kadar diyoruz 5 yıl diyorlar. Üzerinden 5 yıldan fazla geçmiş borç için ise idari takip başlatıyorlar. Kendilerinden haberleri olmayan kurum. Bu andan itibaren aktif internetimi de iptal edeceğim.

TÜRK TELEKOM HAKSIZ VE YERSİZ İŞLEM MAĞDURİYETİ!

28.07.2018 günü Silivri ilçesinde bulunan Türk Telekom resmi bayisine giderek şahsıma ait olan iki hattımın Avea'ya geçiş işlemlerini yaptım. İki hattımda Turkcell'de idi. Aynı anda başvuru yapıp geçişi sağlanan hat 5058922** no. kabul edildi. Diğer 0531 46396** numaralı hattımın geçişi için yaptığım başvuru için geçiş işlemlerin eksik evrak olması geçişinin sağlanmadığı 444 1 444 müşteri hizmetlerinden öğrendim.

İşlemi yaptığım resmi büroya giderek evrakın neden eksik olduğunu görevliye sordum. Kendisinin yaptığı işlemin doğru olduğunun fakat genel müdürlük tarafından işlemin eksik evrak sebebiyle red edildiğini söyledi. İki hattım içinde yapılan işlemlerde bir farklılık olmazken. 30.07.2018 günü sona erdirilen kampanyadan yararlanamadım. Kurumun yapmış olduğu işlem yüzünden mağdur edildim. Buradaki hata benim değil. 2 hattımı da aynı gün aynı bayii üzerinden taşıma işlemi yapıyorum.

Mademki vatandaşın hak ve hukukunu koruma odaklı çalışıyorsunuz, hatanızı kabul edip mağduriyetimi giderin.

Haksızsınız çünkü resmi olarak görevlendirdiğiniz bayii evrakları alıyor. Siz genel müdürlükte eksik evrak diyorsunuz. Eksik evrakın ne olduğunu soruyorum cevap veremiyorsunuz. Sadece eksik evrak sistemde böyle gözüküyor diyorsunuz. Personelinizin yapmış olduğu maddi hatayı kabul etmelisiniz. Bende hata yok varsa söyleyin bende bileyim. Hakkımı istiyorum.

TÜRK TELEKOM PRİME MÜŞTERİSİ OLMAK AYRICALIK DEĞİLDİR!

TTNET Türk Telekom internet firması 17.10.2018 saat 16.30'dan beni internetimiz çalışmamaktadır ve sürekli aramama rağmen kimse gelmiyor? Neden Kale alınmıyoruz! Burası bir hukuk bürosu işlemlerimiz aksıyor bizim cezai sorumluluğumuz var aleyhimize bir durum olması halinde firmaya rücu hakkımız saklıdır. Bugün gelmezseniz ne kadar abomanlığımız varsa iptal edeceğiz.

TÜRK TELEKOM TTNET VE AVUKATI EKOL HUKUK BÜROSU

TTNET'le olan internet hizmetimi kusurlu hizmetten dolayı fesih ettik. TTNET bize cayma bedeli çıkardı. Bizde TTNET'e de bildirerek Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayet ettik.

Karar çıkmadan Ekol Hukuk Bürosu icra dosyası açtı. Tüketici Hakem Heyeti kararı lehimize oldu. Ona da itiraz ettiler. Anadolu mahkemesinde tüketici davası açıldı. İnşallah onu da kazanacağız. Şimdi merak ettiğim konu borcumuz olmamasına rağmen neden icra davası açıldı.

Kasıtlı olarak açıldığını düşünerek haksız vekalet ücreti ilave ediliyor bu da bir nevi haksızlık olmuyor mu. Tekrar etmek gerekirse şu an için oluşmayan borca neden haciz dosyası açılıyor ve ben ve ailem neden telefonla aranarak rahatsızlık ve hakaret ediliyor. Özellikle TTNET cevap versin siz mi veriyorsunuz bu yetkiyi bunlara.

TÜRK TELEKOM İDARİ TAKİP BAŞLATMIŞ!

09:20' de telefonuna gelen mesaj: TT Mobil (Avea) hattınızı başka bir operatöre taşıdığınız veya iptal ettirdiğiniz için son faturanız bulunmaktadır. 7.19 TL (yedi lira ondokuz kuruş) olan borcunuzdan dolayı hakkınızda idari takip başlatılmıştır. Bilgi için. Hukuk bürosu vs. Şimdi merak uyandıran konu; siz her şeye mesaj atanlar, uyudunuz mu ki, yasal takip başlayınca uyandınız, ya da kötü niyetli misiniz şimdi mesaj atıyorsunuz? Becerebilirseniz bu sorulara cevap verilmesini rica ederim (tabi ki ciddi bir kuruluşsanız).

TÜRK TELEKOM'UN İCRA TAKİP AVUKATI!

TTNET ev interneti aboneliğimden doğduğunu belirttiği 6000 TL için tarafıma M** A*** Deniz Hukuk Bürosu arcılığı ile icra takibi başlatmış buraya kadar her şey normal. Bende tarafıma yollanan ödeme emrindeki kalemlerde mükerrer miktarların olduğunu belirterek icranın durdurulması konusunda ilgili icra dairesine yasal süreci içerisinde başvurarak icranın durdurulmasını istedim. Talebim kabul görerek işleme kondu. Bugün bahis konusu avukat M** A*** beye ait hukuk firmasından her zaman olduğu gibi aranarak tarafıma ceza davası açılacağını büyük ihtimalle hapis cezası alacağım bilgisinin verildiği telefonlar aldım. 0505.020.*** no.lu telefondan arayarak kendisinin icra memuru olduğunu belirten bir bayanın polis telsizi efektleri ile adresimden ayrılmamam gerektiği birkaç saat içinde ev eşyalarıma polis marifeti ile el konulacağı ve buna benzer ifadelerle hakaret içeren sözler işittim. Türk Telekom gibi bir büyük firmanın alacağını tahsil etmesi için yetki verdiği söz konusu avukatlık bürosu hukuk ilkelerine uymayarak ben ve benim gibi birçok vatandaşı hukuka yakışmayacak yöntemlerle korkutma sindirme yolunu izlemesi yüzünden Türk Telekom bu avukatlık şirketini tekrar gözden geçirmesini ve gerekli ihtarları yapmasını dilerim.

https://www.sikayetvar.com/turk-telekom/buro/hukuk

adminadmin