Güncel
Giriş Tarihi : 12-02-2015 21:30   Güncelleme : 12-02-2015 21:30

Marka Şehir Fatsa Projesi

ORDU (AA) - Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası (FATSO) tarafından başlatılan ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen Marka Şehir Fatsa Projesi kapsamında ilçenin marka değerlerinin belirlendiği bildirildi

Marka Şehir Fatsa Projesi

ORDU (AA) - Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası (FATSO) tarafından başlatılan ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen Marka Şehir Fatsa Projesi kapsamında ilçenin marka değerlerinin belirlendiği bildirildi.

FATSO Başkanı Tayfun Karataş, AA muhabirine yaptığı açıklamaa, projeyle Fatsa’nın turizm anlamında tanıtımını yapmayı düşündüklerini söyledi.

Fatsa’nın marka değerlerinin Gaga Gölü, Cıngırt Mağarası, Haznedaroğlu Konağı, Kabakdağı köyü, Hatipli Şelalesi, Sarmaşık Kaplıcaları, asırlık çınar ağaçları, Çamlık Mesire Alanı, Fatsa Adası ve Hacıhulusi Baba Camisi olduğunu belirten Karataş, projenin amaçlarını şöyle sıraladı:

"Bu projeyle Fatsa’nın kalkınmasına ve rekabet gücüne katkı sağlayacak değerleri ortaya çıkarmak, turizm alanında beşeri sermayeyi yükseltmek, sosyal yaşamı geliştirmek, turizm alanında yapılacak çalışmalarda çevresel sürdürülebilirliği sağlamak, stratejik bir plan çerçevesinde tüm kamu ve özel sektör temsilcilerinin ve turizm paydaşlarının ortak plan - politika ve projelerle hareket etmelerini sağlayarak Fatsa’yı Karadeniz’in önemli destinasyonlarından biri haline getirmeyi amaçlıyoruz."

Fatsa’nın marka değerlerini çekilecek kliple anlatacaklarını vurgulayan Karataş, “Yaptığımız çalışmalar neticesinde iki bölüm halinde düşündüğümüz uygulama çalışmalarının ilkini başlatmak amacıyla bundan yaklaşık 4 ay önce DOKA proje başvurumuzu gerçekleştirdik. Hazırladığımız projemiz destek almaya hak kazandı. Proje, 2015 yılı DFD programı kapsamında hazırlanacak olan tanıtım filmi ve markalaşma çalışmasının ön hazırlığı ve Karadeniz Bölgesi'nde başlatılan turizm kaynaklı kalkınma projesini destekleyici niteliktedir. Bu projemizle ilgili olarak Fatsa’nın markalaşmasını sağlayacak olan önemli turizm yerlerini tespit ettik. Bu projemizin ihalesi yapıldı. Yakında tanınmış isimleri Fatsa’ya getireceğiz ve belirlediğimiz yerlerde bir klip çekimi yapacağız. Bu projenin kaynağını ise bizlere DOKA sağlayacak” diye konuştu.

adminadmin