Samsun Haber
Giriş Tarihi : 15-05-2018 09:26   Güncelleme : 15-05-2018 09:26

Memur Sen Samsun İl Temsilciliği’nden Zirveden yeni ufuklara konferansı!

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, teşkilat programına katılmak ve temaslarda bulunmak üzere Samsun’a geldi.

Memur Sen Samsun İl Temsilciliği’nden Zirveden yeni ufuklara konferansı!

Samsun‘da “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesinin finalin programına ve il teşkilat programına katılan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, öncesinde de idari ve mülki makamlara ziyaretlerde bulundu. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Bafra ilçe temsilciliği yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı.

Aynı gün akşamı Ömer Halis Demir konferans Salonun önünde Memur-Sen "ABD'nin İsrail işgalini resmileştirmeye yönelik hamlesine karşı Özgür Kudüs'ün yanında olmak için" bir araya geldi. Protestoya katılanlar 'Kahrolsun İsrail', 'Kahrolsun ABD', 'Katil İsrail, işbirlikçi ABD', ' sloganları atıldı. Eylem Ali Yalçın’ın basın açıklamasıyla sona erdi.

Yoğun katılımın olduğu teşkilat programı, ‘Memur-Sen’ tanıtım gösterimiyle başladı. Memur-Sen Samsun İl Temsilcisi Nejdet Güneysu’nun açış konuşmasıyla ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın hitaplarıyla devam etti. Yalçın konuşmasında “ABD Zorbalık yapabilir ama ne Kudüs'ü ne de ruhumuzu teslim alamaz. ‪Emperyalizme ve siyonizme karşı ayaktayız.”dedi.

Örgütlü mücadelenin önemine dikkati çeken Yalçın, “Üyemize kazandırmaya, ülkemize nefes aldırmaya, mazluma ve mağdura umut olmaya devam edeceğiz. Çünkü bizler kol kola girebilmenin en güzel örnekliğini gösteriyoruz. Coğrafyalarımızda yaşanan sıkıntıların birçoğu, örgütlenememenin, kol kola girememenin sonucu gerçekleşiyor” ifadelerini kullandı.

Memur-Sen öncesinde sendikacılığın ideolojik kalıplaşmalarla insanları etiketlediğini kaydeden Yalçın, “Bu tarz kalıplarla insanlar etiketlendi, ayrıştırıldı. Oysa bizler, ideolojik değil, idealist sendikacılık ve değerler sendikacılığıyla bu algıları yıktık, emeğin değerinin yükseltildiği yeniden tanımlanmış akademik bir sendikacılığa önderlik ettik” diye konuştu.

" Ellerimizi ellerimizin üzerine koyalım... Birlik beraberlik içinde olalım, güçlü olalım...

Duruşlarının kendi değerlerinin bir sonucu olduğunu belirten Yalçın, “İşimiz gereği olaylara dilimizle müdahale ediyoruz, eliyle müdahale etme yetkisi idari makamlardadır. Ancak kalbiyle buğz edenler, örgütsüz kitlelerdir ve fazla bir hükümleri bulunmuyor. Evde oturup duvarları dövmek, dişleri sıkmak yeterli değil, gelin örgütlü yapılarımızı kuvvetlendirelim. Memur-Sen, örgütlü gücüyle oluşturduğu bereketle kazanımlarını artırdı, artırmaya da devam edecek” şeklinde konuştu.

Filistin ve Kudüs Halkının Yanındayız

" Cesaret bulaşıcıdır, cesaretli yiğitlere selam olsun..."

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağı yönündeki iddialarla ilgili de konuşan Yalçın, “Kudüs'e yönelik ABD tarafından izlenen politikalar ve adım adım İşgale yönelik sergilenen maksatlı hareketler asla kabul edilemez. Bu gün 43 şehit 500 den fazla yaralının olduğu Filistin’de ABD katil İsrail devleti aracılığıyla katliam yapıyor. Memur-Sen olarak buna direnmek bir anlamda varlık nedenimizdir. Mazlum Filistin halkının ve Kudüs'ün sonuna kadar yanındayız” dedi.

Yalçın, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Küresel emperyalizmin ülkemize karşı bilinçli saldırıları, ABD'nin Türkiye'de siyasi ve ekonomik kriz çıkarmak  için yaptığı bilinçli hamleler, oltasına takılan içerdeki bazı yapıların ufuksuz duruşları, milletimizi yıldırmamalı, aksine sorumlu kılmalıdır.“

"Güçlü devlet olacağız, mazlumlarla adaletli, huzurlu bir dünya hayalini gerçekleştireceğiz"

Programın açış konuşmasını gerçekleştiren Memur-Sen Samsun İl Temsilcisi Nejdet Güneysu, Samsun’daki faaliyetler hakkında bilgi verdi. Memur-Sen’in örgütlü yapısından aldıkları güçle her zaman kazanımlara öncülük edeceklerini belirten Güneysu, “Kazanımlarımız, adımlarımız ve mücadelemiz daima sürecek. Davamızda kişilerden çok dava bilincinin önemi var. Sen ben demeden, biz diyeceğiz ve adımlarımızı büyüterek atmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

adminadmin