Samsun Haber
Giriş Tarihi : 27-02-2018 14:56   Güncelleme : 27-02-2018 14:56

Memur Sen Samsun İl Temsilcisi Güneysu: Bin yıla azmetmiş zulmün adı 28 Şubat!

Memur-Sen Samsun il Temsilcisi Nejdet Güneysu, 28 Şubat darbesinin yıl dönümünde bir basın açıklaması yaptı.

Memur Sen Samsun İl Temsilcisi Güneysu: Bin yıla azmetmiş zulmün adı 28 Şubat!

Güneysu açıklamasında, “28 Şubat, merkezi dışarıda olan odakların hainlik ve alçaklıkta sınır tanımayan ahlaksız, acımasız, duygusuz yerli iş birlikçileri aracılığıyla millet iradesine yapılan iğrenç bir darbedir. Atatürkçülük, ilericilik, çağdaşlık yalanı ve perdesi arkasından sürdürdükleri planlarıyla bir şekilde halkını susturdukları, siyasetçisini sindirdikleri ülkemizi yağmalamışlardır” diyerek, 28 Şubat zulmünün siyasi, sosyal, kültürel alandaki tahribatı bütün darbelerden daha yıkıcı olduğunu belirtti.

Güneysu 28 Şubat’ın hükümetleri düşürdüğünü, siyasi partileri kapattığını da kaydederek, “Dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan başta olmak üzere, birçok siyasetçinin siyaset yapması yasaklanmış, hâkim ve savcılar hizaya sokulmuş, andıçlarla gazeteciler, yazarlar fişlenmiş, gazetelerin haber ve manşetleri darbe karargâhında üretilmiştir. En Büyük Zulüm Eğitim Kurumlarında Yaşanmıştır” dedi.

Kılık ve kıyafete yönelik yasaklarla genç kızların eğitim umudunun turnikelere sıkıştırıldığını, on binlerce gencin eğitim haklarından mahrum edildiğini de sözlerine ekleyen Memur-Sen Samsun il Temsilcisi Nejdet Güneysu şöyle devam etti;

“Kesintisiz eğitim ve kat sayı zulmü ile meslek liseleri ve İmam hatip Liseleri öğrencilerinin ayaklarına prangalar vurulmuş gelecekleri karartılmıştır. Kur’an kursları kapatılmış, yaş sınırlamasıyla hafızlık çalışmaları fiilen imkânsız hale getirilmiştir. Baş örtüsü ve kılık kıyafetinden dolayı Kamusal alan yalanı üretilerek binlerce kişi mağdur edilmiştir. Yüz binlerce insanımızı mağdur eden 28 Şubat postmodern darbesi, her eve ateş, her göze yaş düşürmüştür. Milletin, servetinden de önce umudu, hayali, amacı çalınmıştır.”dedi.

UNUTMAYACAĞIZ VE UNUTTURMAYACAĞIZ

28 Şubat zulmünü Bin yıl geçse de unutmayacaklarının altını çizen Nejdet Güneysu sözlerini şöyle tamamladı;

 “Vefatının yıl dönümünde rahmetle andığımız Bu ülkenin seçilmiş başbakanı Necmettin Erbakan’a yapılanları asla unutmayacağız. Kendilerini sivil toplum örgütü olarak pazarlayanların; o günlerde nasıl sivil çetelere dönüştüklerini unutmayacağız. Bilim adına, hukuk adına sokaklara çıkıp halkın iradesini hiçe sayan cübbeli rektörleri, dekanları, hukuk maskesi altına sığınanları unutmayacağız.

28 ŞUBAT FETÖ’YÜ ETKİN HALE GETİRME PROJESİ

Kendisi ve eşi başörtülü olduğu gerekçesiyle 5 bini aşkın kamu çalışanlarının; kamusal alan yalanlarıyla işlerinden ve aşlarından uzaklaştırılan mazlumları ve dökülen gözyaşlarını unutmayacağız. Kesintisiz eğitim, bahanesiyle bu ülkenin bağrından kopmuş İmam hatip liselerinin kapılarına vurulan zincirleri unutmayacağız.”

15 Temmuz darbe girişiminde de görüldüğü gibi 28 Şubat aslında küresel güçlerin Türkiye’de toplumun genelini oluşturan kesimler içerisinde FETÖ’yü daha etkin hale getirme projesini unutmayacağız.

Memur-Sen olarak, milletimizin ve ülkemizin gelişmesini ve kalkınmasını geciktiren, her alanda mağduriyetlere ve travmalara neden olan 28 Şubat sürecinde rol alanları kınıyor, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenleri, masum insanlara zulmedenleri lanetliyor; her konuda evrensel standartlara ulaşmış bir ülke ve gelecek diliyoruz. 

adminadmin