Samsun Haber
Giriş Tarihi : 13-04-2017 13:12   Güncelleme : 13-04-2017 13:12

Memur-Sen Samsun Kadınlar Komisyonu: Meselemiz memleket; hep birlikte evet!

Memur-Sen Samsun Kadınlar Komisyonu 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandumu ile alakalı olarak bir basın açıklaması yaptı.

Memur-Sen Samsun Kadınlar Komisyonu: Meselemiz memleket; hep birlikte evet!

Memur-Sen Samsun Kadınlar Komisyonu adına Başkan Songül Kıyak yaptığı açıklamada; “Ülkemiz tarihi geçmişi ve konumu itibarıyla   dünya siyasetinin  hep odak noktası olmuştur. Dünya ticaretini ve siyasetini elinde tutmak isteyen emperyalist güçler bu topraklarda yıllar yılı istedikleri gibi hareket etmeye çalıştılar. Emellerine ulaşmak,  halkı uyutmak için sahaya kukla yöneticiler çıkarırken, kendileri perde gerisinde ülkemize kader çizdiler. Kim ki kukla olmayı reddetti; ya darağacı… Ya darbe... Ya da ölüm… İşte Menderes… İşte Erbakan… İşte Özal… Halk bu gidişten o kadar bıktı ki 15 Temmuz da darbelere ve istikrarsızlığa karşı  biriken öfkesini meydanlarda ölümü korkutarak gösterdi. Birileri düğmeye basar ve  ülke bir günde 50 yıl geriye gider. Bu acı gerçeği  her nesil yaşadı.  Demek ki sistemde bir sorun var. Bu soruna bu ülkenin vatansever siyasetçileri  birlikte el attı ve 16 Nisan Referandumunu önümüze getirdi.

Biz bu Referandumda ülkede seçimle gelenin, emperyalizmin kararı ile kellesinin alınmasına, görevinden uzaklaştırılmasına veya kullanılmasına  artık dur demek için EVET DİYORUZ.

Biz cehalet ateşine odun atmak isteyenler değil, İbrahim’in imanına kefil karıncalar, Nemrut’un zalimliğine şahit kahramanlar sevinsin diye EVET DİYORUZ
Biz, milletin tanımadığı- bilmediği -seçmediği kişilerin, ülke siyasetine dâhil edilerek ekonominin içerde yandaşlarına, dışarıda IMF’ye peşkeş çekilmesinin önüne geçileceğinden EVET DİYORUZ.
Biz, ülkenin manevi değerlerini hiçe sayan, başörtülü kadınları yaşama hakkı tanımayan idarecilere razı olmadığımız için EVET DİYORUZ.

Biz, 367 garabeti gibi  ayak oyunlarının bir daha mecliste yaşanmaması için ve meclisin bu tip gereksiz gündemlerle vakit kaybetmemesi için  EVET DİYORUZ.
Biz, din adına kendi elleriyle  sahneye çıkarttıkları cahil kişileri kullanan demokrasi düşmanlarının, 28 Şubat ayazına maruz bırakılan  ülkedeki samimi dindarlara ve hatta diğer çevrelere, bir daha bedel ödetilmemesi için EVET DİYORUZ.
Biz, her türlü içten ve dıştan vesayet odaklarına, emperyalizme, illegal yapılanmalara   karşı ülkemizi  savunmak ve teslim etmemek için EVET DİYORUZ.
 Biz ülkemizde hızlı karar ve güçlü icraat  istediğimiz için EVET DİYORUZ.
Biz; koalisyonlardan, başbakan, cumhurbaşkanı çatışmalarından, kısa ömürlü icraatsız hükümetlerden, erken seçimlerden, darbelerden, dışarıdan gelen ithal yöneticilerden bıktığımız ve artık istemediğimiz için EVET DİYORUZ.
Biz; yerli ve yüzde yüz milli siyaset, istikrar ve güven istediğimiz için EVET DİYORUZ.
Biz Halep’in Gazze’nin Arakan’ın ve Suriye’nin hicret eden mazlumlarına Veda Tepesinde Ensar olmak için EVET DİYORUZ

Biz;  bizi yönetenlerin bizden olmasını, Hakimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olmasını istediğimiz için EVET DİYORUZ.

Biz İSTİKRAR, İSTİKBAL VE İSTİKLAL için EVET diyoruz.

Biz Adaletin ve Merhametin tüm benliğimize işlemesi için EVET diyoruz.

Biz, Yapamaz diyenleri, bizi engelleyenleri utandırmak için EVET diyoruz

Biz, Çıktığımız bu kutlu yolda atalarımızın şanlı tarihinden güç alıp, neler yapabileceğimizi tüm cihana ispatlamak için EVET diyoruz.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle; Memur-Sen kadınlar Komisyonu olarak “Tek vatan, Tek Devlet, Tek Millet, Tek Bayrak uğruna canlarını veren şehitlerimizin ve canlarını vermekten gözlerini dahi kırpmayan  gazilerimizin önünde saygı ile eğiliyor. Tüm halkımıza sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.” dedi,

 

 

adminadmin