Gündem
Giriş Tarihi : 23-08-2023 13:31   Güncelleme : 23-08-2023 13:31

MHP Çarşamba'da İYİ PARTİ ve Erhan Usta İle İttifak Mı Kuruyor!

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun'da 7 ayda 2 İl başkanı değişikliğiyle sıkıntılı bir dönem yaşıyor.

MHP Çarşamba'da İYİ PARTİ ve Erhan Usta İle İttifak Mı Kuruyor!

Abdullah Karapıçak'ın milletvekili adaylığı nedeniyle istifa etmesinin ardından Osman Kandıra il başkanı olmuş, ilçelerde yönetim değişikliği yapmış, 7 ay sonra Osman Kandıra da görevden alınmıştı.

Şimdi ise Osman Kandıra yerine Burhan Mucur getirildi…

Yine ilçelerde kendi ekiplerini oluşturmak için düğmeye basıldı.

Çarşamba'da 6 ay önce 7 yıldır ilçe başkanlığı görevini yürüten Kemal Düzgün görevden alınmış, yerine Harun Kaya'yı atamıştı.

6 ayın sonunda Harun Kaya da görevinden alınarak yerine 2019 yerel seçimlerde Çarşamba'da Erhan Usta'nın seçim ekibinde Özgen Alper Yalçın başkanlığında seçim ekibinin tamamının atandığı iddia ediliyor…

ÇARŞAMBA’DA ERHAN USTA İTTİFAKI MI?

Özgen Alper Yalçın'ın MHP Samsun milletvekili İlyas Topsakal ile de yakın ilişkide olduğu ve ilçe başkanlığına atanmasında Topsakal’ın etkili olduğu iddia ediliyor.

6 ay önce Harun Kaya atandığında İYİ Partili olduğu iddiaları gündeme gelmiş, 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde 2018 genel seçimlerinde alınan sonuçların altında kalınması Harun Kaya'nın görevden alınmasına neden olduğu konuşulmuştu.

Çarşamba’da her iki atamanın da yanlış olduğunu, Erhan Usta'nın 2019 belediye seçimlerinde başaramadığını 2024 yerel seçimlerde başarsın diye bu atamaların yapıldığı konuşuluyor.

Recep YAZGANRecep YAZGAN