Eğitim
Giriş Tarihi : 30-03-2022 18:39   Güncelleme : 30-03-2022 18:39

Miktarı arttıkça daha değerli olan bir şey varsa o da kitaptır !

Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kütüphane Konuşmaları’nın ‘Kütüphane Bizim Neyimiz Olur’ başlıklı konuşmasıyla bu ayki konuğu Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın oldu.

Miktarı arttıkça daha değerli olan bir şey varsa o da kitaptır !

Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal, programın açılışında yaptığı konuşmasında bugüne kadar "Kütüphane Konuşmaları" kapsamında 140 program gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Samsun Merkez Gazi Halk Kütüphanesindeki gerçekleştirilen sohbet programında konuşan Prof. Dr. Mahmut Aydın, geçmişten bugüne kitap ve kütüphaneler hakkında bilgi vererek kütüphanelerin insanın bu dünyadaki cenneti olabilme vasfına en layık mekanlar olduğunu söyledi.

Küthanelerde kitap okumanın yerini hiçbir şeyin dolduramayacağını da vurgulayan Aydın,

“Bir kitap size baskısından cildine içindeki resimlerden nerede yazıldığına kadar o kitabın yazıldığı dönemin tarihi, siyasi, ideolojik ve dini inançları hakkında bir şeyler söyler” diye konuştu.

Rektör Aydın, matbaanın icadından sonra kitaplara daha kolay ulaşılır olduğuna da dikkat çekerek, “miktarı arttıkça daha değerli olan bir şey varsa o kitaptır” dedi.

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN