Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 24-01-2022 09:34   Güncelleme : 24-01-2022 09:39

Milli Eğitim Bakanı’na bir test sorusu!

Aşağıdaki Test sorusu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara ücretsiz dağıtılan, ‘2. Sınıf Çalışma Soruları’ kitabından alınmıştır.

Milli Eğitim Bakanı’na bir test sorusu!

9. soru;

    1. 2004 yılında Sinop’ta doğmuşum.

    2. İlkokul 2. Sınıfta iken Ankara’ya taşındık.

    3. Büyüyünce tıp eğitimi almak istiyorum.

Sude’nin numaralandırılarak verilen bu özgeçmişinde kaç numaralı ifadenin olması doğru olmaz?

  1. 1                    b) 2             c) 3

Milli Eğitim Bakanlığı her öğretim yılın başında, öğrencilere yardımcı kaynak kitap aldırılmasını bir genelgeyle yasaklamaktaydı.

Bakanlığın ücretsiz Yardımcı Kaynak (TEST) Kitabı dağıtımına başlaması velileri ekonomik yükten kurtarmayı hedefliyor olsa gerektir.

Yardımcı Kaynak (TEST) Kitaplarını, Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü hazırlıyor.

Bakanlığın Yardımcı Kaynak (TEST) Kitaplarını hazırlama komisyonun yanı sıra bir de ders kitaplarını hazırlama komisyonu mevcuttur.

Bu iki komisyon birleştirilerek adamakıllı bir gelecek öngörülemeyecekse, şimdiki durum, bu iki komisyonun birbirlerinin eğitim tarzlarını beğenmeyerek güya eksiklerini giderici, tamamlayıcı tarzda yamalı bohça görüntüsü arz etmektedir ve çocuklarımıza yazık edilmektir.

Zira her yıl Yardımcı Kaynak (TEST) Kitaplarını yasaklayan yönetmeliklerin bizzat bakanlık tarafından delinmesi kabul edilebilir değildir.

Ders kitaplarının yetersizliğinin Yardımcı Kaynak (TEST) Kitaplarıyla ortaya konulmasının ve üstelik ilkokulda TEST yapılamayacağı yine hemen her yılın başında bir genelge  ile Türkiye’nin bütün okullarına bildiriliyorken, öğrencilerin yeniden teste yönlendirilmesinin makul bir açıklaması yapılmamıştır.

Biz test mantığından öğrencileri dershanelere ve sair yan kurumlara muhtaç etmemek için vazgeçmemiş miydik?

Test mantığının, FETÖ’cü eğitim yaklaşımının bir uzantısı olduğunu, ezberci ve dershanelere muhtaç öğrenciler yetiştirdiğini söylemiyor muyduk?

İlk, orta ve lisede yerleştirmeler yüzde 90 oranında Mernis sistemine göre yapıldığına göre bu test sistemi dershanelerin ve merdiven altı etüt merkezlerinin bir müjdecisi midir?

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN