Eğitim
Giriş Tarihi : 13-09-2021 14:33   Güncelleme : 15-09-2021 13:23

Milli Eğitim Rotary Kıskacında!

Okulların açılmasıyla birlikte Milli Eğitim'deki 'mason' tehlikesi yeniden gündeme geldi. Eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un önünü açtığı masonlar Türkiye'nin dört bir yanındaki okullara sızdı.

 Milli Eğitim Rotary Kıskacında!

 

18 milyonu aşkın öğrenci ve 1 milyon 130 bin öğretmen milyon bu haftanın başında uzun bir aradan sonra ders başı yaptı. Öğrenciler yeniden okula kavuşmanın heyecanını yaşarken Milli Eğitim'deki mason tehlikesi yeniden gün yüzüne çıktı.

İSTANBUL, ANKARA, İZMİR MASONLAR HER OKULDA

ABD’nin Chicago şehrinde avukat Paul P. Harris adlı bir mason tarafından 1905 senesinde hizmet kulübü görünümünde kurulan Rotary, İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Samsun, Manisa başta olmak üzere birçok ilde okullara öğrencileri, sosyalleştirme, eğitime destek, hizmet ve bakım bahaneleriyle sızıyor.

Milli ve manevi değerlerimizi tahrip etmek amacıyla 65 yıldır ülkemizde teşkilatlanma faaliyetleri yürüten masonik kuruluşlardan Rotary Kulübü, genç nesillerin beyinlerindeki İslami düşünce kalıbını bozmaya çalışıyor.

MEB DOĞRUDAN DESTEK SAĞLIYOR

İslami düşünceye taban tabana zıt olan ve tam anlamıyla dış odaklı bu kulübün faaliyetlerinin Milli Eğitim Bakanlığı'ndan da destek görmesi işin en acı tarafını oluşturuyor.

Eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk döneminde başlatılan ‘Rotary Okulda’ projesiyle okullara sızan Rotary, öğrenci ve velilere eğitim adı altında masonluğu dayatıyor.

2019 yılında Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu tarafından 100 eğitim fakültesi öğrencisine masonluk eğitimi verildi. Ve yine aynı federasyon 2021 yılının Haziran ayında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e "meslek hizmet" ödülü verdi.

24 Ağustos 2019 tarihinde Rotary Kulübü’nün, başlattığı ‘Rotary okulda’ projesi için Uludağ Rotary Kulübü yetkililerini, dönemin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk makamında ağırlanmıştı. Masonların randevusu olmamasına rağmen Bakan Selçuk ile görüşmesine AKP'den bir vekilin köprü vazifesi gördüğü de ortaya çıkmıştı.

AKP DÖNEMİNDE GİDEREK GÜÇ KAZANDILAR

AKP döneminde giderek güçlenen Masonlar'ın eğitime sızması olayı Ziya Selçuk'tan da öncesine dayanıyor. 2017 yılında dönemin Milli Eğitim Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, tüm il Milli Eğitim müdürlüklerine yazı göndererek, mason kuruluşu olan Rotary Kulübü’ne destek olunması ve projeleri internet sitesinde paylaşarak “öğrenci ve velileri yönlendirin” talimatı verdiği ortaya çıkmıştı.

Aynı zamanda Rotary gibi masonik bir kuruluş olan Lions'lar da, 2009 yılında Kurtuluş Savaşı'nda 6100 şehit vererek "Gazi" unvanını alan Gaziantep'de bir okula "Lions İlköğretim Okulu" ismini verdi. İsmin verilmesi için ise 50 bin lira gibi döneme göre oldukça yüksek bir meblağ okula verildiği biliniyor.

AD VERME YÖNETMELİĞİNE AYKIRI

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Kurumlara Ait Açma Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliği 9.11.12.13. maddelerine göre bir okula LİONS ve ROTARY isimlerinin verilmesi yönetmeliğe aykırılık taşıyor. Madde 13'te "Ancak, sonradan kamuoyunda olumsuz izlenimler bıraktığı anlaşılan kişilere ait okul, bina ve tesis adları, il milli eğitim müdürünün önerisi ve il milli eğitim komisyonunun kararına dayalı olarak valinin onayı ile iptal edilir ve sonucundan Bakanlığa bilgi verilir." ifadeleriyle açık açık, eğitimde olumsuz izlenimler bırakılan kişilere ait isimler iptal edileceği vurgulanıyor.

 

Türkiye'de bulunan Rotary ve Lions isminin yer aldığı okullar, kamu kuruluşları ve parklar şu şekilde:

İstanbul:

Rotary 100. Yıl Anadolu Lisesi

ATAŞEHİR ROTARY  ANADOLU LİSESİ

Ataşehir Rotary Çok  Programli Anadolu Lisesi

Rotary Bölge Vakfı  İşitme Engelliler Ortaokulu

Gayrettepe Rotary  Kulübü Ortaokulu

Rotary 100. Yıl Lisesi

İstanbul - Üsküdar  Lions İlkokulu

Ataşehir Lions Özel  Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi

İzmir:

Rotary Mesleki ve  Teknik Anadolu Lisesi

9 Eylül Rotary Kulübü Parkı

Manisa

ROTARY İLKOKULU

Aydın

Güzelhisar Rotary  Dern. Eğitim Mer.

Ankara

Rotary Yeşiltepe İöo

Kale Rotary Kulübü Aile Sağlığı Mer.

Ankara Lions Kulübü Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi

27 Aralık Lions Ortaokulu

Bursa

Bursa Rotary İlkokulu

Gaziantep

Lions İlköğretim Okulu

Lions İlkokulu

Erikli Kavaklık Rotary Kulübü İlkokulu

ADANA

Seyhan Rotary Anadolu Lisesi

Kars

50. Yıl Rotary Parkı

Samsun

Samsun Rotary Kulübü Bilim ve Sanat Merkezi

Kaynak: Milli Gazete

Recep YAZGANRecep YAZGAN