Eğitim
Giriş Tarihi : 28-01-2014 14:06   Güncelleme : 28-01-2014 14:06

MİLLİ EĞİTİMDE REKOR YATIRIM

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun’da 2013 ve daha önceki yıllarda ihalesi gerçekleştirilen ve inşaatı devam eden; anaokulunda 20 derslik, ilkokul ve ortaokulda 488 derslik, lisede 248 derslik ve hayırseverlerimizin tarafından yaptırılan ilkokul ve ortaokulda 27 derslik, lisede 89 derslik olmak üzere toplamda 872 derslik yapımı ile; 1.904 kişiliği Milli Eğitim Bakanlığımız ve İl Özel İdaremiz tarafından, 360 kişiliği de hayırseverlerimiz tarafından olmak üzere toplam 2.264 kişilik yurt yapımı, 10 adet öğretmen lojmanı ve 1 adet spor salonu ile ilgili basın açıklaması yaptı.

MİLLİ EĞİTİMDE REKOR YATIRIM
Aksoy açıklamasında, ’’Eğitimin kalitesini daha üst noktaya taşıyabilmek bakımından eğitim kurumlarının fiziki yapıları oldukça önemlidir. Bu bakımdan ilimizde  artan nüfus ve eskiyen okulların yenilenmesi nedeniyle zaman zaman yeni okullara ve dersliklere  ihtiyaç duyulmaktadır. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığımızın ilimize aktardığı ödenekler, İl Özel İdaremizin eğitime ayırdığı ödenekler ve hayırsever kişi ve kurumlarımızın eğitime yaptığı desteklerle bu alanda önemli yatırımları Samsun’da gerçekleştiriyoruz.
 
MEB ve İl Özel İdaremizin İlimizde 756 derslik ve 1.904 kişilik yurt yapımı devam etmekte olup, maliyeti 176.235.499.-TL’dir. Anaokulunda 20 derslik, İlkokul ve ortaokulda 488 derslik ile lisede 248 derslik olmak üzere toplamda 756 derslik yapımı devam etmektedir. Ayrıca ortaöğretimde 1.904 kişilik yurt yapımı devam etmektedir.” dedi.
 
’İlimiz genelinde toplam 20 derslikli Anaokullarının yapımı devam ediyor.’
 
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, anaokullarında yapımı devam eden dersliklerle ilgili yaptığı açıklamada, “İlimiz genelinde Canik İlçemizde 4 derslik, Tekkeköy İlçemizde 4 derslik,  Atakum  İlçemizde  4 derslik, Havza İlçemizde 4 derslik ve Terme  İlçemizde 4 derslik  olmak üzere toplam 20 derslikli Anaokullarının yapımı devam etmektedir.” dedi.
 
’İlkokul ve ortaokulda 488 derslik yapımı devam ediyor.’
 
İlkokul ve ortaokulda yapımı devam eden derslikler hakkında bilgi veren Aksoy, “Samsun’da ilkokul ve ortaokulda devam eden yatırımlarla, 40 derslikli İlkadım Mehmetçik İlköğretim Okulu, 24 derslikli Atakum Atakent İlköğretim Okulu,  32 derslikli Atakum Cumhuriyet Mahallesi İlköğretim Okulu, 12 derslikli Ondokuzmayıs Dereköy İlköğretim Okulu, 8 derslikli Vezirköprü Akören İlköğretim Okulu,12 derslikli  Vezirköprü Kabalı İlköğretim Okulu, 8 derslikli Asarcık Merkez İlkokulu, 24 derslikli Atakum Seyfi Demirsoy İlkokulu, 32 derslikli Canik Hasköy İlkokulu,18 derslikli Çarşamba Cumhuriyet İlkokulu, 18 derslikli İlkadım Kazım Karabekir İlkokulu, 12 derslikli Kavak Yaşar Doğu İlkokulu,12 derslikli Vezirköprü Narlısaray İlkokulu’nun yapım çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca Havza 25 Mayıs İlköğretim Okulunda 6 ek derslik, Salıpazarı Tahnal İlkokuluna 8 ek derslik, Tekkeköy Atatürk İlkokuluna 12 ek derslik, Canik Başalan Ortaokulunda 8 derslik ve Vezirköprü Zeki Cevher İlkokuluna 12 ek derslik yapımı devam etmektedir.
 
      4 derslikli Asarcık Akyazı Ortaokulu, 24 derslikli Bafra Altın Yaprak Ortaokulu, 24 derslikli Bafra Cumhuriyet Ortaokulu, 24 derslikli İlkadım Baruthane Ortaokulu,24 derslikli İlkadım Karadeniz Ortaokulu, 18 derslikli İlkadım Kazım Karabekir Ortaokulu, 24 derslikli Vezirköprü Cumhuriyet Ortaokulu, 8 derslikli Vezirköprü Gömlekhisar Ortaokulu, 8 derslikli Vezirköprü Öğürlü Ortaokulu, 8 derslikli Ayvacık İmam Hatip Ortaokulu, 12 derslikli Tekkeköy İmam Hatip Ortaokulu’nun yapım çalışmaları devam ederken, Terme Atatürk Orta Okuluna 12 ek derslik yapım  çalışmaları  devam etmektedir.” dedi.
 
       ’Samsun genelinde 248 lise dersliğinin yapım çalışmaları devam ediyor.’
 
      Samsun genelinde lisede devam eden derslikler hakkında da açıklama yapan Valimiz Sayın Hüseyin AKSOY, “24 derslik İlkadım Atatürk Sağlık Meslek Lisesi, 24 derslikli Atakum Çobanözü Anadolu Lisesi, 16 derslikli ve 2 Atölye  Bafra Teknik ve Endüstri Meslek lisesi, 24 derslikli Çarşamba Anadolu Lisesi, 16 derslikli İlkadım Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi,24 derslikle Ondokuzmayıs Anadolu Lisesi, 24 derslikli Atakum Teknik ve Endüstri meslek Lisesi ve 24 derslikli Atakum Kurupelit Kız Teknik ve Meslek Lisesi ile Spor Toto’nun yaptırdığı 48 derslikli, spor salonu ve sosyal donatılardan oluşan Atakum İmam Hatip Meslek Lisesi Kompleksinin yapım çalışmaları devam ediyor.
 
       Bu veriler doğrultusunda şu an ilimizde 302 dersliğin yapımı devam etmektedir. 56 derslik geçici kabul aşamasında, 168 derslik ihale aşamasında olup, 80 dersliğin ise ihalesi yapılmıştır ve değerlendirme aşamasındadır. 150 dersliğin ihaleleri ise bu ay içerisinde gerçekleştirilecektir.” dedi.
 
       ’Ortaöğretimde 1.904 kişilik yurt yapımı devam ediyor.’
 
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun genelinde yapımı devam eden yurt ve pansiyonlarla ilgili yaptığı açıklamasında, “Yurt ve pansiyon yapımı çalışmalarına baktığımız zaman İlkadım Atatürk Sağlık Meslek Lisesinde 200 öğrencilik pansiyon, 200 öğrenci kapasiteli Havza Ortaöğretim Pansiyonu, 200 öğrenci kapasiteli Vezirköprü Ortaöğretim Pansiyonu, 200 öğrenci kapasiteli İlkadım Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, 120 öğrenci kapasiteli İlkadım İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi Ortaöğretim Pansiyonu, 200 öğrenci kapasiteli Terme Ortaöğretim pansiyonu, 120 öğrenci kapasiteli Havza Anadolu İmam Hatip Lisesi pansiyonu, 200 öğrenci kapasiteli İlkadım Anadolu Lisesi ve Pansiyonu, 264 öğrenci kapasiteli Atakum İmam Hatip Kompleksi, 200 öğrenci kapasiteli Ladik Ortaöğretim Pansiyonu yapım çalışmaları devam etmektedir.
 
      İlimizde 1184 kişilik yurt yapımı devam etmektedir. 320 kişilik yurt yapımı geçici kabul aşamasında, 400 kişilik yurt yapımı ihale aşamasındadır.” dedi.
 
      ’İlimizdeki hayırseverler yaptıkları yatırımlar ile eğitime katkı sağlıyor. ‘
 
Aksoy Samsun’da hayırseverler tarafından yapılan yatırımlar hakkında da bir açıklama yaparak, “ Hayırseverlerimiz de, ilkokul ve ortaokulda 27 derslik, lisede 89 derslik, 10 adet öğretmen lojmanı, 360 kişilik yurt yapımı ve bir adet spor salonu ile eğitime katkıda bulunmaktadırlar.
 
Samsun’da hayırseverler tarafından;  Ayvacık ilçemizde 12 derslikli Galip Öztürk Gülpınar İlköğretim Okulu ile 12 derslikli Galip Öztürk Gülpınar Otelcilik ve Turizm Meslek lisesi, Canik ilçemizde 21 derslikli Canik İmam Hatip Lisesi, Vezirköprü ilçemizde 3 derslikli Göllüalan Köyü İlköğretim Okulu, Asarcık ilçemizde 24 derslikli Halil Binici Anadolu İmam Hatip Lisesi, Vezirköprü ilçemizde 16 derslikli Ahmet Faik Edis Kız Lisesi, Terme ilçemizde 12 derslikli Nazmiye Ünal Soğancı İlköğretim Okulu ile 16 derslikli Kozluk OVM Anadolu Öğretmen Lisesi, spor salonu, 10 öğretmen lojmanı ile 360 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdunun yapım çalışmaları devam etmektedir.
 
2014 yılı yatırım programı henüz belirlenmemiş olup, 2013 ve önceki yıllarda ihalesi gerçekleştirilen ve inşaatı devam eden toplam 872 derslik, 2.264 kişilik yurt yapımı, 10 adet öğretmen lojmanı ve bir adet spor salonu ile ilimizde gerçekleştirilen bu yatırımlar için Milli Eğitim Bakanlığımıza, İl Özel İdaremize, katkı veren hayırseverlerimiz ile ilgili kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ederim.” dedi.
adminadmin