Genel
Giriş Tarihi : 26-05-2020 18:54   Güncelleme : 26-05-2020 18:54

Milli Savunma Bakanı Akar’dan Şeffaflık ve Hukuk vurgusu!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Türk Silahlı Kuvvetleri asil milletimizin sevgisi, güveni ve duasından aldığı ilhamla duygusal, kişisel, ön yargılı bilgi ve yorumların dışında, vazifesini hukuk çerçevesinde ve şeffaf şekilde yapma gayreti içindedir” diyerek hukuka ve şeffaflığa vurgu yaptı.

Milli Savunma Bakanı Akar’dan Şeffaflık ve Hukuk vurgusu!

Milli Savunma Bakanı Akar ve beraberinde TSK Komuta Kademesi, 10. Tanker Üs Komutanlığı ziyaretiyle birlikte 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığında incelemelerde bulundu.

Akar burada ve 222'nci Filo Komutanlığında askeri personelle bayramlaştı.

Bakan Akar, bayramlaşmanın ardından yaptığı konuşmasında terörle mücadelenin hız kesmediğini belirterek,

"Türk Silahlı Kuvvetleri asil milletimizin sevgisi, güveni ve duasından aldığı ilhamla, duygusal, kişisel, ön yargılı bilgi ve yorumların dışında, vazifesini hukuk çerçevesinde ve şeffaf şekilde yapma gayreti içindedir. Bugüne kadar olduğu gibi görevlerimizi şu anda 5 operasyon bölgesinde büyük bir azim ve kararlılıkla yaparken, bu faaliyetlerimizi tamamen hukuk çerçevesinde icra ettiğimizi ve tüm bu faaliyetlerin şeffaf, her türlü denetime açık olduğunu herkesin bilmesi lazım. TSK bu milletin bağrından çıkmış bir kurumdur, yani asil milletimizin bağrından çıkan TSK, kurumsal bir yaklaşımla daima, 'ben' demeden 'biz' diyerek akıl ve bilim ışığında anayasa ve yasalar çerçevesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda milletinin emrinde, görevinin başındadır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

Recep YAZGANRecep YAZGAN