Genel
Giriş Tarihi : 12-05-2021 11:58   Güncelleme : 12-05-2021 11:58

Motosiklet Lastiği Ne Zaman Değiştirilmelidir?

Motosiklet lastikleri farklı sebeplere bağlı olarak değiştirilmektedir. Lastik alım işlemlerinde birçok detaya yer açarken aynı zamanda lastik ömrüne de dikkat etmeniz önerilir.

Motosiklet Lastiği Ne Zaman Değiştirilmelidir?

Motosiklet lastiklerinin raf ömrü ortalama beş yıldır. Bu sürede de uygun koşullarda depolanmış olması da son derece önemlidir. Sürenin sonlanması akabinde ise lastikte sertleşme görülürken aynı zamanda lastikte kullanımda kayma da görülebilir. Bu sebeple lastik alım işlemlerinde güvenli yerlerden satın almanın yapılması ve uygun özelliklere sahip olan ürün ile değişimin gerçekleştirilmesi gerekir.

Motosiklet kullanımlarınız da aşınma durumunda lastiğin değiştirilmesi gerekir. Lastikte aşınmaya rağmen kullanıma devam edilmesi güvenli olmayan bir sürüşe sebep olur. Lastiklerin motosiklete takımı sonrasında kullanım detayına da bağlı olarak ortalama üç yıllık bir ömrü bulunur. Bu süre sonrasında görülen aşınma sonrasında lastiğin değiştirilerek yeni lastikler ile sürüşe devam etmeniz önerilir.

Lastik değişimlerinde sadece aşınma ya da patlamaya bağlı olarak değişim yapılmamaktadır. Bunun yanı sıra mevsim durumunda göre de değişim yapılır.

 

Motosiklet Lastiği Değişiminde Hava Faktörü

Motosikletinizin lastiğinin aşınması ortama üç yıl içinde görülebilir. Bu aşınma sonrasında lastiklerde kayma yaşanabileceği için güvenli bir sürüşten söz etmek de imkansız hale gelebilir. Sadece aşınma sebebi ile değil aynı zamanda motosiklet lastikleri hava koşullarına göre de değiştirilmelidir.

Yaz aylarında çabuk ısınma göstermeyen lastik özelliklerine yer verirken kış aylarında ise çabuk ısınan ve su birikintilerinin lastik kanallarından kolaylıkla atılmasına destek olan seçimlere yer verilmelidir.

Yaz aylarında ve kış aylarında farklı lastik tercihlerine yer açılması güvenli bir sürüşe sahip olmanız açısından son derece önemli olup sıkıntı yaşanmamasına da yardımcı olur. Yaz ve kış aylarında farklı lastik kullanımı ayrıca aşınmanın da gecikmesine etki ederek tasarruf edinmeniz açısından da önemlidir.

 

Motosiklet Lastiği Boyutları

Motosikletlerin kullanımların önemli olan lastikler otomobil lastiklerinden farklı olarak oval şekilde üretilmektedir. Daha iyi bir yol tutuşuna sahip olması amacı ile farklı özellikler ile de üretimi yapılan lastikler ayrıca farklı ebatlara da sahiptir.

Motosiklet lastiğinin üretiminde ebatlara bakılarak en uygun olan tercih belirlenmesi gerekir. Jantınız ile uyumlu olmaması durumunda güvenli bir sürüş edinmeniz mümkün olmaz. Bu ise motosiklete de zarar verebilecek olan sorunların baş göstermesine etki edebilir. Motosikletiniz için doğru olan ebatlara yer açarken lastiğin yanaklarında bulunan bilgileri inceleyerek seçiminizi yapabilirsiniz.

 

Motosiklet Lastiği Nereden Alınır?

Motosikletinizin kullanımında en önemli parça lastikleridir. Lastiklerin değişimleri farklı birçok sebebe bağlı olarak gerçekleştirilmektedir. Motosiklet lastiklerinin değişim işlemlerinde doğru ürüne yer vermenin yanı sıra kaliteli üretim özelliklerinden yararlanmak için ise hemen https://www.birlasshop.com/motosiklet-lastikleri adresinden yararlanabilirsiniz.

Motosikletin kullanımı ile beraber zaman içinde yaşanan aşınmaların yanı sıra hava şartlarına bağlı olarak da değişimin yapılması gerekebilmektedir. Adreste yer alan lastik çeşitleri arasından sizin motosikletiniz için en uygun olanı belirleyerek hemen satın alabilirsiniz.

 

Motosiklet Lastik Değişiminde Uzman Desteği

Motosiklet lastiklerinin değiştirilmesinde uzman kişilerden destek almanız doğru bir değişim işleminin yapılarak ideal montajdan faydalanmanızı sağlar. Motosiklet lastiğin değişim işlemlerinde bazı detaylara dikkat edilmesi son derece önemlidir. Bu detaylara uygun olan seçimin ve uygulamanın yapılmaması araç kullanımının da güvenliğine zarar verebilir. Aynı zamanda lastik değişiminin de daha pahalıya mal olmasına sebep olabilmektedir. Lastiklerin değişim işlemi sonrasında her yeni lastikte yer alan koruyucu tabakanın yok olması için deneme sürüşü de yapılır. Bu işlem sonrasında güvenli ve yüksek performanslı sürüşe sahip olabilirsiniz.

Recep YAZGANRecep YAZGAN