Güncel
Giriş Tarihi : 18-05-2015 15:30   Güncelleme : 18-05-2015 15:30

Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler

KOCAELİ / KARABÜK/ SAKARYA/ BOLU (AA) - Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkındaki idam kararı, Kocaeli, Karabük, Bolu ve Sakarya'da protesto edildi

Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler

KOCAELİ / KARABÜK/ SAKARYA/ BOLU (AA) - Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkındaki idam kararı, Kocaeli, Karabük, Bolu ve Sakarya'da protesto edildi. 

İzmit ilçesinde Sabri Yalım Parkı’nda toplanan Memur-Sen Kocaeli İl Temsilciliği üyeleri, tekbir getirerek ve sloganlar atarak idam kararına tepki gösterdi. 

Memur-Sen Kocaeli İl Temsilcisi Mehmet Akkuş, yaptığı açıklamada,  Mursi’ye ve Mısır halkına verilen haksız, hukuksuz kararları ve alçakça saldırıları kınadı.

İdam kararlarının Mısır’daki vahşetin tescili olduğunu vurgulayan Akkuş, “Zulme sessiz kalmayıp meydanları terk etmeyerek, binlerce şehit verenler değil, darbeciler yargı önünde hesap vermelidir. Gerçekleri darbeciler örtemez. Mısır halkının izzetli duruşu ve idaresini cezalar teslim alamaz" diye konuştu.

-Karabük

Memur-Sen Karabük İl Temsilciliği öncülüğünde Karabük Belediyesi önünde toplanan grup üyeleri, ellerindeki pankartlar ve sloganlarla idam kararını protesto etti.

Memur-Sen Karabük İl Temsilcisi Zeki Öz, yaptığı açıklamada, Mursi ve mazlumlara sahip çıkmak için meydanlarda olduklarını söyledi. 

Mursi ve Mısır halkına karşı verilen haksız ve hukuksuz kararları lanetleyen Öz, "Haklı olanlar, böyle cezalarla susturulamaz. Son hukuksuz karar ve Batı'nın sessizliği, dünya sisteminin nasıl adaletsiz olduğuna ışık tuttu. İran, Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve tüm Ortadoğu ülkeleri bu zulme seyirci kalırsa, tarih onları affetmeyecektir" şeklinde konuştu.

-Bolu

Bolu Sivil İrade Platformu öncülüğünde İzzet Baysal Caddesi Kadı Camisi önünde toplanan çok sayıda kişi, sloganlar atarak idam kararına tepki gösterdi. 

Grup adına açıklama yapan Memur-Sen Bolu İl Temsilcisi Ahmet Koçak, "katil" Sisi'yi lanetlediklerini, darbeci mahkemelerin kararını protesto ettikleri dile getirdi.

Koçak, Mursi'ye ve Mısır halkına verilen haksız, hukuksuz kararları ve alçakça saldırıları kınadı.

Açıklamanın ardından grup, İzzet Baysal Caddesi'nden Hükumet Meydanı'na kadar sloganlar atarak yürüdü. 

-Sakarya

Hukukçular Derneği Sakarya İl Temsilcisi Ali Kasım Aksoy da Mursi hakkında verilen idam kararını kınadı.

Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, Mısır’da yönetimi gasbeden darbecilerin sınır tanımaz hukuksuzluğunun yeni boyuta ulaştığını belirtti.

Periyodik zulmün en son aşamasında halkın oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin idamına karar verildiğini anımsatan Aksoy, şunları kaydetti:

"Hiçbir meşruiyeti olmayan bir yönetimin kurguladığı bu mahkemelerin vermiş olduğu kararlar, dünyada yitik bir değer olan adaletin ne denli ayaklar altına alındığının çarpıcı bir örneğidir. Avrupa ve muhiplerine, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve İnsan Hakları Mahkemesi kararları gereğince neden bir açıklama yapılmadığını sormak isteriz. Çifte standart, görmezden gelme hangi değerle ifade edilir? AB yönetimlerini suskunlukları nedeniyle kınıyoruz. Diğer yandan, Mısır’daki idam kararı sonrası ülkemizde kimi gazetelerin 'yüzde 52 oy oranına idam kararı' şeklinde haber yaptığı görülmüştür. Bu hasmane ve mesaj vermeye dayalı idamları öven haberleri kınıyoruz. Gazetecilik faaliyetinin bu denli yozlaşması düşündürücüdür. Darbelerin ülkemize kaybettirdikleri ortadadır. Darbe özlemi çekenlere hatırlatmak isteriz, darbe taraftarlarını da yakar."

adminadmin