Samsun Haber
Giriş Tarihi : 28-06-2021 09:47   Güncelleme : 28-06-2021 09:47

MÜSİAD Samsun Şubesi Yeni Başkanı Hasan Tahsin Şengül!

MÜSİAD Samsun Şubesi 22. Olağan Genel Kurulu Canik Belediyesi Meşe Tesislerinde yapıldı.

MÜSİAD Samsun Şubesi Yeni Başkanı Hasan Tahsin Şengül!

Mevcut başkan Haluk Tan’ın aday olmadığı kongrede Hasan Tahsin Şengül, kullanılan oyların tamamını alarak MÜSİAD Samsun Şubesi yeni başkanı oldu.

MÜSIAD Genel Başkanı Kaan’ın da katıldığı kongrede Genel Başkan Kaan bir konuşma yaptı.

“İlk çeyrekte yüzde 7'lik büyümeyi pandemiden çıkışın habercisi olarak görebiliriz” diyerek konuşmasına başlayan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan şöyle devam etti,

"Salgın bitse de artık yeni bir iktisadi düzene ve kurallara geçeceğimiz açıktır. Bizler artık gelişimin ve büyümenin yeni modellerini, yani yeni dünya düzeninin yeni is geliştirme modellerini takip etmek durumundayız. Yatırımların doğru şekilde çekilmesi, doğru yerlere aktarılması, yatırımcı avının yapılması ve ülkemizin her şehrinin kendine münhasır değerlerinin çok daha iyi anlatılması gerekmektedir. Bu da ancak dünyanın her yanına yayılmış ve her bir noktadan yatırım, üretim ve ticaret bilgisi çeken, yatırım ortamlarını bilen ve yatırımcıları Türkiye'deki firmalar ile buluşturacak sistemi kuran yeni bir yatırım ağı ile mümkündür. Biz bir söylemde bulunduk. 'Gelecekte devletler değil, şehirler yarışacak' dedik. Bu nedenle bölgesel ve kentsel ekonomilerin yani şehir ekonomilerinin oluşturulması esastır. Böylece kendi kendine yeten ve kendi varlıklarını değere dönüştürebilmiş kentlerimiz olacaktır."

MÜSİAD Samsun Şubesi 22. Olağan Genel Kuruluna Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Ondokuzmayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, İlkadim Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, AK Parti Samsun Il Başkanı Ersan Aksu ile çok sayıda davetli katıldı.

Recep YAZGANRecep YAZGAN