Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 05-12-2020 11:41   Güncelleme : 05-12-2020 11:45

Namaz kılmayı teşvik etmek suç olur mu!

Bir önceki yazımda Deniz Kuvvetlerinde yaşadığım acı olaylardan bahsederek darbeci cunta lideri Kenan Evren’in dindar askeri öğrencilere ve subaylara yaptığı çirkin eziyetlerden bahsetmiştim. Kaldığım yerden devam edeyim.

Namaz kılmayı teşvik etmek suç olur mu!

1987 Yılında Kenan evren’in seçerek amiralliğe terfi ettirdiği general ve amiraller çoğunlukla cunta yapılanması içindeydi. Bir darbe esnasında “ayağımıza dolanırlar” diyerek dindar askerlere aklın alamayacağı derecede suçlu muamelesi yapıyorlardı.

Askeri vesayet unsurları “yılanın başı küçükken ezilmeli” diyerek namaz kılan, oruç tutan ve alkollü içki içmeyen bütün subayları fişlemişlerdi. Özellikle Batı Çalışma Gurubu (BÇG) adı verilen bir yasa dışı kurum; askeri teamül ve geleneklere aykırı olarak dindar askerlerin ordudan atılması için büyük çaba sarf ediyordu.

BÇG yöneticisi general ve amirallerin büyük bir kısmı 28 Şubat Mahkemeleri sonucunda suçlu bulunarak “müebbet hapis” cezası almışlardır. Daha sonra Yargıtay tarafından onaylanan bu kararlar ne ilginçtir ki hala infaz edilmemektedir.

Suçluya cezasını, mağdur edilenlere ise tazminatlarını ödemeyen bir devlet aygıtını kabul etmiyorum. Tam 23 senedir; yetimin malını yiyen, bankaları hortumlayarak yutan ve binlerce askeri ordudan atan darbeci generallerin cezalandırılması için emek ve çaba harcadım. Fakat ne çare ki hala askeri vesayet güçlüdür ve bu darbeci generallere kimse dokunamamaktadır.

Darbeci generallerin 12 Eylül 1980 darbe sürecinde Türk Silahlı Kuvvetlerinde estirdikleri terörden en fazla yararlanan ise FETÖ örgütü olmuştur. Benim gibi namazını kılan, orucunu tutan üstelik eşi başörtülü subayların ordudan atılması, en çok FETO örgütünün işine geliyordu. Bu sayede asker arkadaşlarımın önce namaz kılmalarını önlediler daha sonra eşlerinin başlarını açması için zorladılar ve nihayetinde alkollü içki yasağını pervasızca delen bir çok insanı “Mankurt Fetocu” haline getirdiler.

Şimdi kalkmış 28 Şubat’ın darbeci generalleri ve onların sözcülüğünü yapan medya organları “biz Fetocuları ordudan attık” diyerek insanların akılları ile alay ediyorlar. Bu insanlara sormak gerekmez mi: “Madem Fetocuları ordudan attınız 140 general ve yüzlerce darbeci subay, 15 Temmuz 2016 darbesini nasıl yaptı?” Elbette bu soruya verecek cevapları yoktur.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN